Начало Избрани Волф: Очакваме с нетърпение да се върнем толкова бързо на пистата

Волф: Очакваме с нетърпение да се върнем толкова бързо на пистата

1542
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка Андро Дюлгерян

Тото Волф коментира предстоящия състезателен уикенд в Маями. Шефът на Мерцедес очаква един доста труден и натоварен уикенд във Флорида заради събитията както на пистата, така и извън нея.

Мерцедес изживя трудна надпревара в Баку. Германският производител не намери място в топ 5 в дългото състезание на уличната писта. Люис Хамилтън финишира шести, а Джордж Ръсел- осми. Британецът дори каза, че няма търпение да види подобрения в автомобила, които ще се използват от Имола.

Волф очаква с нетърпение да се върне толкова бързо на пистата. Австриецът призна, че неговият отбор не е успял да намери правилните настройки по време на спринтовия уикенд в Баку

„Напуснахме улиците на Баку и се отправяме на тези в Маями. Очакваме с нетърпение да се върнем толкова бързо на пистата. Това важи особено след интересния, но труден за нас уикенд в Баку“, сподели Волф.

„Новият формат на спринта поднесе някои изненади. Сега трябва да оценим предимствата му, както и дали са необходими някакви корекции“, продължи Волф. „За съжаление не успяхме да вкараме автомобила си в правилния прозорец за настройки. Това направи остатъка от уикенда по-труден.“

Шефът на Мерцедес е категоричен, че екипът е имал близко темпо до това на автомобилите на Ферари и Астън Мартин.

„Състезателното ни темпо изглеждаше конкурентно на това на Ферари и Астън Мартин. В крайна сметка не успяхме да го използване напълно при толкова сложни условия и трудни възможности за изпреварване. В момента автомобилът ни се намира на такова ниво. Ние също така знаем, че малките разлики могат да окажат голямо влияние уикенд за уикенд“, обясни Волф.

„Затова сме развълнувани да отидем в Маями и да се върнем в правия път. Ще използваме няколкото дни между двата уикенда, за да извлечем възможно най-много поуки и да се поставим във възможно най-добра позиция.“

„Маями е писта, която е коренно различна в сравнение с последните няколко такива. Тук има истинска смесица от завои с високоскоростни участъци, дълги прави, но също и тесни, засукани зони. Уикендът в Маями ще бъде натоварен и с много дейности и събития извън пистата за отбора и нашите партньори. Миналата година имаше невероятен шум. Не се съмнявам, че тази година това ще бъде още едно грандиозно събитие“, завърши Тото Волф.

По-рано тази седмица стана ясно, че Волф ще преподава в Harvard Business School като гост лектор.