Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Времето за обяснение от ФИА по случая с Ферари изтича, твърди Марко

Времето за обяснение от ФИА по случая с Ферари изтича, твърди Марко

2283
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко, снимка Дан Мулан/Ред Бул Контент Пуул

Времето за обяснение от страна на ФИА относно споразумението с Ферари за задвижващата система на тима изтича. Това твърди съветникът на Ред Бул Хелмут Марко.

В края на миналия месец централата обяви, че е приключила с разследването на двигателя на Скудерията от 2019 г. От организацията съобщиха, че са сключили споразумение с тима, но не оповестиха нищо от него.

Това предизвика силното недоволство на 7 от отборите. Те пуснаха официално съобщение, с което изразиха несъгласието си срещу спогодбата. От федерацията отговориха, че по-нататъшните действия няма непременно да доведат до категорично заключение по случая.

Причината е невъзможност за предоставяне на доказателства за нарушение на тима. На среща в Женева, Световният моторспортен съвет подкрепи президента на ФИА Жан Тод относно споразумението.

„Досега имаше едно писмо от Световния съвет на ФИА, което е просто неудовлетворяващо, каза Марко пред Speed Week. – А в нашето писмо (на 7-те тима) федерацията беше призована да отговори адекватно и ние и дадохме краен срок за това. А той изтича на 10 март (днес).

Като отбор във Формула 1, ние не можем да приемем такова споразумение, след като е установена нередност по двигателя на Ферари. Искаме да знаем в детайли какво е било открито при Ферари и какво съдържа споразумението. Само тогава можем да решим какви стъпки ще предприемем.“

Марко заяви още, че 7-те отбора са по-ядосани от действията на ФИА по случая, отколкото от предполагаемото нарушение на правилата от страна на Ферари.