Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Забранено ли е на Алонсо да атакува Строл на пистата? Де ла...

Забранено ли е на Алонсо да атакува Строл на пистата? Де ла Роса: Абсурд. Просто добра отборна работа

2673
0
Ланс Строл, Фернандо Алонсо
Ланс Строл и Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Представянето на пилотите на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл се различава много в първите девет проведени досега надпревари от сезон 2023 във Формула 1. Отборът има актив от 175 точки. 131 от тях са спечелени от Алонсо, който е трети в генералното класиране при пилотите. Строл е осми с 44. Представянето на канадеца от известно време предизвиква анализи, търсещи отговор на въпроса дали ще запази мястото си в Астън Мартин, въпреки че е син на основния акционер в отбора.

Покрай липсата на реална битка в шампионата пък се появяват наистина невероятни слухове. Един от тях е, че Алонсо не може да атакува Строл, когато съотборникът му се окаже пред него на пистата. Има дори предположение, че това е залегнало в договора му условие. Двамата бяха един до друг в края на спринта в Австрия и този път канадският пилот завърши пред съекипника си. Това доведе до повторение на слуха по DAZN.

„Това е абсурдно“, бе категоричният коментар на Педро де ла Роса

„Съжалявам, нелепо е“, повтори бившият F1 пилот, който понастоящем е посланик на Астън Мартин и част от екипа на бранда в Гран при.

„Споменавали сте го и преди и е напълно абсурдно. Всичко е просто добра отборна работа. Това е.“

Междувременно самият Алонсо призова отбора си да промени настройката си към стартовете от настоящия сезон. Според него в Астън Мартин реакциите понастоящем приличат повече на такива за футболен мач, отколкото за отбор във Формула 1, който се бори за сериозни резултати

„Проблемът е, че ще си изживеем целия шампионат с необуздана страст като във футбола. Всяка неделя има огромна радост и безпределно разочарование. Не може така. Това е световният шампионат на Формула 1. Колите са с различно поведение при различни температури, на различни писти, в бързи и бавни завои. Това е много по-вълнуващо, отколкото да спечелиш един мач с 3:0 или да го загубиш“, обясни Алонсо.