Начало Списание Започва нова ера

Започва нова ера

36
0

С началото на новия сезон във Формула 1 в историята на спорта започва нова ера. Колите ще са много по-различни отпреди 12 или 24 месеца. Гумите, електрониката, правилата за самите надпревари също са сериозно променени. Целият комплекс от новости прави прогнозите по-трудни откогато и да било в миналото. Защото всеки един аспект е важен и може да даде възможност силите да се преподредят. Това определено е водещата нишка в този брой. Детайлите в новите автомобили са далеч по-оригинални и различни отпреди година-две. Времената в тестовете допълнително объркаха картината, защото от десетилетия не се бе случвало екипи от средата на колоната да поставят най-добрите времена, а фаворитите да не са убедителни до последния момент.

Е, всичко това няма как да не вдига напрежението в началото на новия сезон. Но, от друга страна, ни даде нова мотивация да търсим и най-дребните подробности, за да ви дадем възможно най-много информация. За пореден път представяме например как работи, но и къде е поставена системата КERS. Търсим отговор и на въпроса ще помогне ли използването на сивите зони в регламента от тимове като Уилямс и Тойота. Стигнахме до, надявам се, интересни цифри и информация за колата на Алонсо и супербързия Ред Бул.

Когато казах, че Формула 1 навлиза в нова ера обаче, имам предвид и друго. Парите вече няма как да текат като река и това е ясно на всички. Спортът трябва да се промени по отношение на средствата. Трябва и да се отвори още към своите фенове и в тези две посоки са насочени усилията и на асоциацията на отборите в Гран при – обединението FOTA.

Още през следващите месеци вероятно ще има развитие и в тези направления, които според мен също са много позитивни. А какво по-добро от една по-светла перспектива във време на криза. Криза, която за жалост доведе до повишението и на нашата цена, която пазихме ревниво в продължение на цели 8 години и за която лично аз се борех до последно.

Иван Тенчев

 

преглед на списанието

преглед на специалното приложение преди Сезон 2009

Вашите коментари за списанието