Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер официално обяви наименованието си в F1

Заубер официално обяви наименованието си в F1

4942
0
Заубер F1
снимка, Любомир Асенов/Lapbg

Заубер официално обяви наименованието си в F1. Швейцарският отбор направи нова промяна в рамките на по-малко от месец. Според нея, Заубер ще носи името „Stake F1 Team“ през следващите два сезона в световния шампионат. Тимът също така разкри и новото си лого.

Тимът се състезаваше под името на Алфа Ромео в периода 2019-2023 г. Италианският автомобилен производител бе титулярен спонсор на тима. Споразумението между двете страни бе от търговски характер

Преди малко повече от година стана ясно, че Заубер ще бъде стратегически партньор на Ауди в бъдеще. Това означаваше, че е невъзможно Алфа Ромео да продължи да си партнира с тима. Заради това сделката с италианците приключи след края на сезон 2023.

В средата на декември Заубер обяви първоначалната версия на името си за следващите две кампании. То включваше два от основните спонсора на тима през последния сезон- Stake i Kick. По-късно стана ясно, че в началото на 2024 г. ще бъде представено официалното наименование на отбора преди обединението с Ауди през 2026 г. Днес официално отборът от Хинвил бе ребрандиран като „Stake F1 Team“ и представи новото си лого.

Управляващият директор на Заубер Алесандро Алуни Брави намекна, че това е само началото на амбициозна програма за активиране на новата идентичност

„Миналият сезон постави началото на пътуването на Stake в F1. Новата роля на марката начело на Stake F1 Team представлява естествената и вълнуваща следваща стъпка по този път“, сподели Брави.

„Stake не само успешно се възползва от растящата фенска база на F1, за да подобри собствената си общност, но и въведе напълно нова аудитория в спорта. Това е нещо, което е от полза не само за нашия отбор, но и за всички останали във Формула 1.“

„Имахме възможността да участваме в някои невероятни активации с някои от посланиците на Stake. Тук се включват аржентинската футболна легенда Серхио Агуеро и индийско-канадския рапър Каран Ауджла.“

„2024 г. ще бъде нова страница и шанс да направим всичко по-добре и да стигнем още по-далеч. Очакваме с нетърпение още по-вълнуващ календар от събития през новия сезон“, добави управляващият директор на Заубер.

„Развълнувани сме от възможността да придадем на нашия отбор от F1 нова идентичност, като започнем сезона със смелото име на отбора – Stake F1 Team“, каза Едуард Крейвън.

„Ние сме подхранвани от дълбока страст към скоростта, иновациите и преодоляването на границите. Вярваме, че сме идеална позиция да изведем отбора до безпрецедентни висоти от 2024 г. и след това.“

„Предстоящите години ще бъдат вълнуващо пътуване с някои планирани умопомрачителни активации, които ще предефинират вълнението на пистата и извън нея. Пригответе се и останете на линия, докато отборът на Stake F1 ускорява своя ход към вълнуващо бъдеще“, добави съоснователят на Stake.

Stake F1 Team ще представи новата си кола на 5 февруари в Лондон. Пилоти на тима са Валтери Ботас и Гуаню Жу, както и резервата Тео Пурчер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Stake F1 Team (@stakef1team)