Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул предпазливи преди квалификацията

Ред Бул предпазливи преди квалификацията

92
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел отново създаде работа на механиците си, след като катастрофира в първата свободна тренировка в Канада. Световният шампион обаче бързо се окопити при излизането си на писта следобед, макар да не бе толкова категорично по-бърз от съперниците си, колкото в предходни надпревари.

При инцидента в първата тренировка изпуснах задната част и ударих стената. Скоростта обаче бе доста ниска в момента на сблъсъка, така че нямаше много повреди и оправихме колата за следобедната сесия. Макларън и Ферари изглеждат силни тук. Аз съм доволен от баланса на колата и от поведението й. Пистата тук е наистина специална, карането – доста трудно заради бордюрите и шиканите, но ми харесва. Целта е победа, но уикендът е дълъг и много неща могат да се случат. Важно е да финишираме – коментира германецът.

Работата на другия пилот в Ред Бул Марк Уебър – както и на голяма част от колегите му – бе прекъсвана от червените флагове, но той не се оплака от случилото се.

Опитахме какво е поведението с различни количества гориво, но трябва да се потрудим, за да направим колата малко по-бърза. Трасето не е лесно, а и времето може да се промени в следващите дни – обясни още австралиецът.