Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даниел Рикиардо радостен от завръщането си в челото

Даниел Рикиардо радостен от завръщането си в челото

33
0

След доброто за отбора състезание Ред Бул успя да излезе пред Заубер и Форс Индия в класирането при конструкторите. Даниел Рикиардо бе особено радостен след края на надпреварата, в която завърши на пета позиция. Изпълненото със завои трасе, на което мощността на задвижващата система определено не играе толкова голяма роля се оказа удачно за Ред Бул.

„Това бе може би най-доброто състезание за нас тази година, защото пистата определено ни подхождаше“, обясни Рикиардо. Австралиецът бе пуснат от Квят няколко обиколки преди края на четвъртата позиция, за да се опита да се възползва от по-новите си супер меки гуми и да атакува Хамилтън и Фетел. След като не успя да го направи, австралиецът върна жеста на своя съотборник. „Искаме да останем в топ 5, защото определено е удоволствие да се кара срещу тези съперници.

В Канада сигурно ще направим добро представяне, но едва ли толкова добро, колкото тук. Може би в следващото състезание ще ни липсва част от темпото, показано в Монако. Въпреки това се надяваме новите елементи по колата да спомогнат да няма толкова голяма разлика в представянето. Смятам, че и в Монреал можем да бъдем конкурентоспособни.“