Начало Moto News Дъжд обърка сметките в Супербайка, Чой печели

Дъжд обърка сметките в Супербайка, Чой печели

38
0

Вторият кръг от националния и източно-европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта завърши на трасето в Серес, Гърция.  Фаворитите бяха същите, но победителите бяха различни. В клас Супербайк дъждът обърка доста сметки. От българските пилоти триумфираха Красимир Михайлов, Светлин Иванов и Мартин Чой . От гостите най-бързи бяха македонеца Агретим Рамадани и гръцкия ветеран Андреас Психогиос .

Жулиета Ленкова стъпи на подиума в най-малкия клас – SP125. Момичето от Плевен се пребори за третото място, като направи чудесно завръщане на пистата, след едногодишно отсъствие. Тя не можа да догони двамата македонци – Агретим Рамадани и Марин Сугарев, които финишираха преди Жулиета. От първа позиция стартира нашият Милен Георгиев, който обаче стигна до първия завой. Още на първата обиколка машината му получи повреда в двигателя и Милен се прибра в бокса. Все пак той взе точки, след като вчера спечели състезанието.

Без български пилот остана подиумът в клас F600. Победата спечели гръцкия ветеран Андреас Психогиос  с Yamaha,  финиширал само на 0,143 сек. пред сърбина Предраг Исидорович с Yamaha. Трети стана друг сърбин – Милан Ловрич. Победителят от първия кръг Павел Драганов с Kawasaki поведе колоната, но в пакет след  него се движеха Исидорович и Психогиос. Разликато бе стотни от секундата – от 0,035 до 0,058 сек. Председателят на БФМ Богдан Николов направи прогноза, че 53-годишният грък ще атакува и двамата пилоти пред него и ще спечели. Точно това стана. Андреас атакува сърбина, а в последната обиколка, малко преди края нашият Павел Драганов, който още бе лидер, падна и изпусна не само лидерската позиция, а и подиума. Той завърши 10-и, а най-добре представилия се наш пилот бе Тодор Меченски – 4-и.

Не само подиумът, но и топ 10 в клас  F1000 бе с български пилоти. За разлика от първия кръг, сега победата спечели Красимир Михайлов с BMW. Той изпревари в последната обиколка Красимир  Попов с Yamaha, който откри сезона с първо място вчера. Михайлов бе с 0,442 сек. пред съименника си. Трети стана Антон Николов със Suzuki, който водеше, но накрая отстъпи позиция. Голяма битка се разгоря за 4-ото място между Павел Павлов с Kawasaki  и Михаил Атанасов със Suzuki, като на финала разликата между тях бе по-малко от 2 десети.  Шести бе Димитър Калпаков с Yamaha.   

Светлин Иванов с Yamaha се реваншира за вчерашната си загуба от румънеца Йонел Паскота с Yamaha в клас Суперспорт. С отлично каране и този път Светлин поведе колоната, но издържа на натиска на Паскота и пресече финала преди него с 1,008 сек. Трети стана Бойко Божинов с с Yamaha, следван от Станимир Ячков с Honda, а 5-и стана Боян Бончев. Условията на пистата се усложниха от лек дъжд, който заваля, но не можа да намокри пистата.

Стартът на състезанието в клас Супербайк закъсня, заради завалелия дъжд. Бе обявено мокро и пилотите сложиха гуми за мокър асфалт. На пистата обаче излязоха само 8 от 17 състезатели, преминали през квалификацията. Те направиха и две загряващи обиколки. Както се очакваше, поведе Мартин Чой с BMW, следван от Красен Кънчев с BMW и Димитър Митов, също с BMW. След това обаче Михаил Иванов изпревари Митов и се нареди на 3-о място. Още на първата обиколка падна Георги Михайлов с Honda. Победата спечели Чой и вече води в класирането с пълен актив от 50 точки.  Втори стана Красен Кънчев. В последната обиколка Михаил Иванов падна и не можа да завърши. Все пак бе класиран и взима точки. Така на подиума стъпи Димитър Митов, който си върна третото място.