Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще се бори с Уилямс и Ред Бул за позицията зад...

Ферари ще се бори с Уилямс и Ред Бул за позицията зад Мерцедес, смята Фетел

40
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви в края на предсезонните тестове на Ферари, че според него тимът от Маранело ще се бори в началото на сезон 2015 г. с Ред Бул и Уилямс.

Четирикратният световен шампион бе с второ време в последния ден на изпитанията. Той заяви, че Мерцедес е фаворит в началото на сезона: „След две седмици ще знаем малко повече, но е ясно, че Мерцедес е начело. Те са с известен аванс, а позицията зад тях е оспорвана между доста отбори. Трудно е да се каже кой точно е зад Мерцедес, но според мен битката е между нас, Уилямс, Ред Бул.”

Себастиан допълни, че първите две позиции в квалификациите са ясни, освен ако пилотите на тима от Бракли нямат някакви проблеми. „След това се надявам да се наредят две Ферари-та. Останалите не ме вълнуват”, добави Фетел.

Що се отнася до последния ден от предсезонната подготовка, то немският пилот отбеляза, че Скудерията направи много обиколки, но „има какво да се подобрява по отношение на издръжливостта, а от гледна точка на представяне сме наясно, че Мерцедес ще са отборът, който е с предимство. Ще се стремим към това да ги победим, но е необходимо да вървим стъпка по стъпка и най-вече да се съсредоточим върху нашия тим.”