Начало Moto News MotoGP: Repsol Honda тества мотора за 2015 г. в Бърно

MotoGP: Repsol Honda тества мотора за 2015 г. в Бърно

56
0

Във втория ден от частните тестове на Repsol Honda на пистата Бърно в Чехия, пилотите на тима Марк Маркес и Дани Педроса за първи път пробваха мотоциклетите, който производителят подготвя за сезон 2015.
Двамата пилоти казаха доста положителни неща за мотоциклета и коментираха областите, в които според тях е необходимо подобрение. Така този тест ще стане полезен за следващия стадий за разработка на машината. Маркес направи общо 53 обиколки с мотоциклета за този сезон – RC213V и 20 с мотора за 2015 г. Със сегашния мотоциклет Марк падна на 5-ия завой. В мотора за 2015 г. Маркес отбеляза подобряване на поведението на машината в бързите завои. Педроса направи 41 обиколки със сегашния и 16 с новия прототип.
Маркес каза: Вторият ден мина доста добре, но все още трябва да се работи върху сцеплението. Пробвахме това, което бяхме набелязали. Когато искахме да бъдем по-бързи, приближихме лимита, а това бе доста рисковано. Тази сутрин отново паднах и отново това стана на 5-ия завой. Отново причината бе загубата на контрол над предното колело. През деня можехме да пробваме и новия мотоциклет и първото ми впечатление е добро. В него има доста положителни неща и доста недотам позитивни. Все пак първото впечатление ни удоволетворява. С новия мотоциклет мога да постигна същото време, каквото и със сегашния, а това е много добре.
Педроса коментира: Направихме много обиколки и само на сух асфалт. Времето беше стабилно и това ни даде възможност да изпробваме много неща. Пистата, както и преди не даваше добро сцепление, но ние успяхме да изминем много километри, за да получим впечатление от новия мотоциклет. Той още е в началната си фаза на развитие, но имаме някои добри идеи за този период, в който ще имаме шанс да го пробваме още веднъж към края на годината.