Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Опитах всичко, за да финиширам втори или да спечеля, коментира Фетел

Опитах всичко, за да финиширам втори или да спечеля, коментира Фетел

86
0

Себастиан Фетел финишира трети в Гран при на Абу Даби, след което заяви, че не е могъл да изпревари Нико Розберг в края на състезанието заради Люис Хамилтън. От гледната точка на пилота на Ферари тактиката на англичанина помагала на Нико на правите.

„Помислих си, че мога да се боря за победата, но проблемът бе, че те бяха твърде бързи на правите. Люис така изтегляше Нико, че беше невъзможно да направя нещо точно на тях. Беше ясно, че намалява. Беше със секунда и половина по-бавен, отколкото според мен можеше да върви. Но всеки си избира тактиката. За мен лично бе интересно, защото мислех, че ще съм в състояние да се опитам да спечеля. Разбирам и защо за Нико не бе особено приятно, както и за отбора му.”

„Аз лично опитах всичко, за да финиширам втори или да спечеля. Просто бяхме прекалено близо, а и гумите ми започнаха да се износват към края.”

Фетел каза също така, че не е искал да създава проблеми в битката за титлата между съотборниците от Мерцедес: „Не желаех да се превръщам в пречка в последните обиколки. Мислех да изпреваря и двамата, ако Люис върви толкова бавно. В началото не можах наистина да разгърна скоростта си и започнах да се изнервям. Но след като се озовах на чиста писта, успях да демонстрирам темпото си.”

„Целият ни тим заслужава подиума. Работихме толкова упорито. Толкова много ни критикуваха през годината – понякога несправедливо, но така се получава. Играта е трудна и се борим срещу наистина силни съперници. Хубаво е да завършим такъв сезон с положителен резултат. Мисля, че ще пренесем тази позитивна енергия към следващата година. Имаме много работа в Маранело, но сега благодаря на всички там.”