Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Ако носех шапка, щях да я сваля за Нико Розберг

Тото Волф: Ако носех шапка, щях да я сваля за Нико Розберг

54
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че ако носел шапка като Ники Лауда (който е шеф на борда на директорите на тима за Ф1), е щял да я свали за Нико Розберг. Причината за това е постъпката на германеца по време на Гран при на Монако.

Тогава заради бавното си темпо на мокро в началото на състезанието той бе помолен от отбора да пропусне съотборника си Люис Хамилтън пред себе си. Двамата се движеша на 2-а и 3-иа позиция, а лидерът Даниел Рикиардо с Ред Бул се откъсваше бързо напред. Нико пропусна британеца, без да се съпротивлява, което по-късно помогна на Люис да спечели състезанието.

“Ако носех шапка като Ники Лауда, щях да я сваля за Нико, заяви Волф. – Уважавам как отстъпи позицията си в тази трудна ситуация и постави интереса на отбора си на първо място. Подобно нещо се преглъща трудно от всеки пилот. Знаем това и обмисляхме как да постъпим в продължение на няколко обиколки, надявайки се гумите на Нико да сработят. Но това не се случи.“

На въпрос дали Нико е оспорил решението на отбора, Волф отговори: „Не зададе нито един въпрос. Първо му казахме да вдигне темпото, и ако не може, да пусне Люис да го изпревари. Една обиколка по-късно го решихме окончателно и той веднага го направи. Ако не бяхме разменили Нико и Люис, щяхме да изгубим състезанието.”