Начало WRC News Сордо поддържа аванса си в Сардиния

Сордо поддържа аванса си в Сардиния

179
0
Дани Сордо
Дани Сордо; снимка: Хюндай

Дани Сордо опази и дори увеличи аванса си в генералното класиране на рали Сардиния и след втория ден на надпреварата. Пилотът на Хюндай, който е начело още от петък, води с 27,4 секунди пред Себастиен Ожие (Тойота) и с 28,9 сек пред съотборника си Тиери Нювил.

„Удовлетворени сме от представянето си. Днес трябваше да внимаваме с гумите, да направим точния избор за всяка част от деня. В края на финалната съботна отсечка гумите бяха напълно износени. В ралитата сме наясно, че няма такова нещо като комфортен аванс.“

„В неделя сутрин трябва да поддържаме темпото и ритъма си, ако искаме да си довършим работата“, коментира Сордо

Нювил бе доволен от сутрешната си скорост, но пък съжаляваше за допълнителната гума в колата.

„Наистина опитах, но като че ли Ожие имаше малко повече скорост. За съжаление в последната отсечка загубихме 1,5-2 секунди на моста, когато спрях късно. Такива неща се случват, когато натискаш на максимум. Утре отново ще се борим“, коментира белгиецът.“

Елфин Еванс заема четвъртото място в подреждането, следван от Теему Сунинен, От Танак, Пиер-Луи Лубе и т.н.

Сунинен вървеше много силно през първия ден, но днес загуби темпо.

„Сутринта загубихме няколко секунди, но поддържахме темпото на Елфин. След това обаче имахме проблеми с ръчната спирачка и тона ни коства много време в бавните секции“, обясни финландецът.

Съботата на Танак протече чиста за разлика от вчерашния ден, но изоставането му бе твърде голямо, за да постигне нещо повече от влизане в първата шестица. Шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо каза, че естонецът дори е изпробвал различни неща в съботните отсечки, което ще помогне на тима.