Начало Moto News Валентино Роси може да пропусне Гран при на Европа

Валентино Роси може да пропусне Гран при на Европа

287
0
Роси Ямаха
Валентино Роси, снимка Мишлен
Валентино Роси може да пропусне първата надпревара на пистата Рикардо Тормо. Пилотът на Ямаха даде нова положителна проба за COVID-19 след тази през средата на октомври. Ако Доктора не вземе участие в състезателния уикенд, негов заместник ще бъде Гарет Герлоф, който кара за Ямаха в световния  Супербайк шампионат (WSBK).

Валентино Роси е дал нов положителен тест за коронавирус през вчерашния ден.

В резултат на това отбора на Ямаха заяви, че Гарет Герлоф ще замени Роси в първото състезание във Валенсия. Герлоф ще бъде първия американец в кралския клас от сезон 2016, когато Ники Хейдън замени Дани Педроса в Гран при на Австралия. В същото време тест пилота на японския тим Хорхе Лоренсо разкри, че може да премине в Априлия през следващия сезон.

Гарет ще е втория състезател, който прави своя дебют в първото състезание на пистата Рикардо Тормо. Другия такъв е Лоренцо Савадори от тима на Априлия, който замества Брадли Смит.

„Мечтая да съм в MotoGP окакто започнах своята състезателна кариера. За съжаление ще направя своя дебют, замествайки Валентино Роси, който е с COVID-19. Пожелавам му бързо оздравяване и скоро да се завърне в падока“, сподели Герлоф.

„Нямам опит на трасето край Валенсия. Готов съм за приема това предизвикателство. Ще ми трябва време да свикна с мотора, гумите, електрониката и спирачките. Уверен съм, че ще запиша добро класиране“. обобщи Гарет.