Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо потвърди, че мисли за връщане в F1

Алонсо потвърди, че мисли за връщане в F1

2281
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Спас Генев

Фернандо Алонсо потвърди, че мисли за връщане във Формула 1. Това се случи по време на разговор със студенти, участващи в програма на Real Madrid Graduate School – Universidad Europea. Испанският пилот включи F1 в редица възможности, които преценява, но това е първи знак лично от него, че наистина мисли за възможно връщане в Гран при.

„В професионалния спорт придобиваш определени ценности още от малък – дисциплина, работа в екип, отдаденост. Няма професионален атлет, който да не ги притежава. По света има много талантливи хора, но малцина успяват да превърнат спорта в кариера. Трябва да се откажеш от много неща, за да го постигнеш”, сподели Алонсо в разговора.

„Аз лично се реших на приключението Дакар, когато търсех предизвикателства и опции за себе си. Беше избор, който направих, за да разбера дали ще ми допадне един напълно различен автомобил. Изживяването бе положително и съм сигурен, че ще карам пак в ралито в бъдеще.”

„В предстоящите две-три години обаче ще съм в страхотна физическа форма. Мотивацията ми е страшно висока, така че искам да се съсредоточа върху топ категория – връщане в F1, участие в шампионата за състезания за издръжливост, Индикар…”

„Мисля, че следващото ми предизвикателството ще е някоя върхова дисциплина, защото смятам, че мога да се справя.”

Съвсем неотдавна – в началото на май – друго изявление на двукратния световен шампион във Формула 1 не звучеше толкова категорично. Тогава той каза, че почти е наясно какво ще прави през 2021 г. Посочи, че е мислел за връщане във Формула 1 през следващия сезон заради въвеждането на нови технически правила и съответно създаването на различни от сегашните автомобили.

„Колите вероятно ще са по-балансирани и искам да тествам сам себе си”, обясни Алонсо

Правилата обаче бяха отложени за 2022 г. В този контекст изявлението на испанеца бе прието по-скоро като индикация, че няма намерение да става отново част от Гран при. Тогава той каза, че и пълен сезон в Индикар не влиза в плановете му, тъй като изисква огромна подготовка.

Алонсо участва в програмата на Real Madrid Graduate School – Universidad Europea не само като един от най-известните и успели испански спортисти, но и като фен на футболния клуб Реал Мадрид. Той разказа, че баща му е бил полупрофесионален вратар, както и че е наследил привързаността към клуба от дядо си и татко си.

„Заедно гледахме мачове и споделихме безброй прекрасни моменти, които отборът ни даде. После имах възможност да започна да ходя на Сантяго Бернабеу, станах почетен член… Обичам не само футболния, но и баскетболния клуб, всички дейности.”

 

View this post on Instagram

 

✍️

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on