Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо може да помогне на Сайнц да се справи с натиска във...

Алонсо може да помогне на Сайнц да се справи с натиска във Ферари, смята Доменикали

1895
0
Стефано Доменикали, Фернандо Алонсо
Стефано Доменикали и Фернандо Алонсо; снимка: Ферари

Фернандо Алонсо може да помогне на Карлос Сайнц да се адаптира и да се справи с натиска, който е оказван на всички във Ферари, смята Стефано Доменикали. Той бе начело на Скудерията от 2007 до 2014 г., а в момента оглавява Ламборгини. Сайнц пък подписа двегодишен договор с тима от Маранело малко след като бе обявено, че договорът на Себастиан Фетел няма да бъде подновен след 2020 г.

„За Карлос ще е важно да се подготви добре в прехода към следващия сезон, за да издържи на натиска, на който е подлаган всеки във Ферари”, сподели Доменикали

„Мисля, че Алонсо би могъл да му помогне за това. Те са приятели и според мен Фернандо заедно с бащата на Карлос могат да му предадат опита си. През миналата година той се разбираше чудесно с Ландо Норис в Макларън, но му предстои още един сезон и трябва да остане съсредоточен. Ще има време да се запознае с тима, да установи добри отношения с хората там. Но Карлос притежава всичко необходимо, за да се представи добре с Ферари.”

„Важно е да се гарантират стабилност и баланс в отбора. И двамата (с Шарл Льоклер) са много талантливи, млади и са длъжни да работят в интерес на Ферари. Разбира се, в Скудерията разчитат на Шарл, но това не означава, че Карлос не може да покаже, че е подходящ за тима.”

Доменикали сподели още пред испанския вестник AS, че се надява Алонсо да се върне във Формула 1, защото е изключителен пилот

Според него обаче Фетел не може да стане шампион в настоящия момент от кариерата си.

„Себастиан е отличен състезател и вероятно в други условия би могъл да вземе титлата. Не знам какво е бъдещето му. Сега му остава един сезон с Ферари, което носи огромна отговорност. Ще трябва да демонстрира качествата, помогнали му да спечели онези четири корони. Ще е интересно да се наблюдава поведението му.”