Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо смята, че Алпин се намира в по-добра форма в сравнение с...

Алонсо смята, че Алпин се намира в по-добра форма в сравнение с 2021

1145
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо смята, че отборът на Алпин е в по-добра форма в сравнение с 2021. Според него екипът вече няма да има оправдания, ако не се намира близо до челото на колоната.

След като се завърна в началото на 2021, Алонсо определи работата по болида за тази година като основна задача за отбора. Двукратният световен шампион се надява на по-конкурентен автомобил, който да му помогне да се доближи до челото на колоната. 

Фернандо се подложи на операция преди няколко дни. Целта на тази хирургическа интервенция, за да бъдат отстранени две титаниеви пластини от горната му челюст.

Алпин завършиха на пета позиция в шампионата при конструкторите благодарение на шокиращата победа на Окон и подиума на Алонсо в Катар. Тези два изключителни резултати издърпаха френския тим пред основния си съперник Алфа Таури.

Бившият отбор на Рено направи редица промени в своето ръководство. Първо изпълнителният директор Марчин Будковски си тръгна. Малко след това той бе последван и от Ален Прост, който изпълняваше ролята на съветник. Очаква се Отмар Шафнауер да заеме поста на Будковски. Германецът напусна Астън Мартин в началото на тази година и бе заменен от Майк Крак

Въпреки непоследователния сезон 2021, всички в екипа вярват, че е постигнат голям напредък. Главният изпълнителен директор Лоран Роси заяви, че постепенното подобрение на екипа зад кулисите е също толкова важно, колкото успеха на Окон в Унгария. Според Алонсо Алпин се намират в по-добра форма в момента, отколкото в началото на миналия сезон.

„Все още не сме на върха на всички проблеми, но всеки ще има различно мнение“, каза Алонсо.

„При работата ми с различни отбори виждах някои места, на които бяхме по-слаби и такива, на които беше обратното. Винаги се опитвам да правя отбора по-силен и по-подготвен“.

„Мисля, че сега сме в по-добра форма, отколкото това, което бяхме миналата година в Бахрейн. Все пак има още неща, които трябва да подобрим“.

„Със сигурност ще трябва да запълним пропастта от отношение на двигателя. Затова работим по този нов проект. Също така ще има подобрения и по аеродинамиката“, обясни Фернандо.

„Трудно е да се каже каква е разликата. В момента има само надежда, която е за всички екипи. Влизаме в непозната територия, в която е възможно абсолютно всичко“.

Испанецът вярва, че Алпин разполага с всичките ресурси, за да намали изоставането си от водещите тимове и няма да може да се оправдава с по-малкия бюджет.

„Аз съм оптимист. Разполагаме с най-добрите ресурси. Цялото ни ръководство, начело с Лука Де Мео и Лоран Роси е отдадено на този проект във Формула 1“.

„Ограничението на бюджетите трябва да помогне. Това ще намали влиянието на отбори като Мерцедес, Ред Бул или Ферари. Сега всичко зависи от нас да направим възможно най-добрата кола. Ако не го направим, ще се поучим от грешките си“.

„Вече не разполагаме с по-малък бюджет или ресурси. Няма повече от тези неща. Така че всичко зависи от нас“, завърши Фернандо Алонсо.