Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Антонели ще направи тест с Мерцедес на Спа

Антонели ще направи тест с Мерцедес на Спа

726
0
Андреа Кими Антонели
Андреа Кими Антонели, снимка Мерцедес

Андреа Кими Антонели продължава подготовката си за потенциално прехвърляне в F1 през следващия сезон. Италианският тийнейджър ще направи тест с Мерцедес на пистата Спа с болида от 2022 г. следващата седмица.

Мерцедес ще даде нов шанс да Антонели да изпробва болид от F1. 17-годишният състезател ща кара болида F1 W13 в края на месеца. Целта на този тест е германският производител да прецени дали Антонели заслужава повишение през следващата година

Антонели е един от потенциалните наследници на Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион ще кара за Ферари догодина. Затова от Мерцедес търсят подходящ състезател, който да застане до Джордж Ръсел.

Oтборът от Бракли не разполага с толкова много възможности за заместник на Хамилтън. Предполага се, че тимът вече е зачеркнал от списъка Карлос Сайнц и Валтери Ботас. Двамата състезатели нямат договори за следващия сезон. Финландецът призна, че е получил оферта от Тото Волф за едногодишен контракт, която е отхвърлил.

Волф има желание да даде шанс на Антонели. Пред последните месеци италианецът караше по-стари болиди на Мерцедес на пистите Ред Бул Ринг, Силвърстоун и Имола. Така той натрупа известен пробег с машини от F1.

Другата седмица Антонели ще получи още една възможност на пистата Спа-Франкоршамп. 17-годишният пилот като ще управлява F1 W13 в рамките на програмата за тестване на предишни автомобили (TPC).

„Трудно е да се намерят възможности за провеждане на програмата TPC, тъй като календарът на F1 е много натоварен. Не разполагаме с цял отделен екип от хора, които да могат да се занимават с това“, сподели Андрю Шовлин.

„Един от недостатъците на тавана на разходите е, че не разполагаш с тестовия екип, както през изминалите години. Освен това, Кими е доста зает с календара на F2, който е доста натоварен, когато си в Европа“, добави оперативният директор на Мерцедес.

Шовлин потвърди, че Антонели ще има още няколко тестови сесии до края на годината

„Планирали сме още събития. След уикенда ще направим един ден с него в Спа. Сега програмите ще се насочат към това да го научим как да усъвършенстваме подхода към квалификациите и да усъвършенстваме подхода към дългите писти. Трябва да се опитаме да свършим цялата тази работа, за да може той да има по-ясна представа върху какво трябва да работи и да се подобри. Досега всичко върви добре. Имаме планирани още много събития“, каза още Андрю Шовлин.

В началото на седмицата Антонели призна, че не знае дали ще бъде готов за F1 през 2025 г. Италианецът продължава да трупа опит и да подобрява представянето си във Формула 2. Миналия уикенд той триумфира в основното състезание в Унгария. Това беше втори успех за него от началото на кампанията.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Andrea Kimi Antonelli (@kimi.antonelli)