Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Фетел зависи от мотивацията му, смята Хакинен

Бъдещето на Фетел зависи от мотивацията му, смята Хакинен

1265
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Бъдещето на Себастиан Фетел във Формула 1 зависи от мотивацията му, смята двукратният Гран при шампион Мика Хакинен. Немският пилот, който досега през кариерата си спечели четири титли в Гран при, преговаря с Ферари за нов договор. Твърди се, че е отхвърлил първото предложение – споразумение за 1 година със заплата 12 милиона евро. Според италианската преса от Скудерията му отправили оферта за по-дълъг период (поне два сезона), но със същото заплащане.

„Според мен бъдещето на Себастиан зависи в най-голяма степен от неговата лична мотивация”, сподели Хакинен

„Като се има предвид възрастта му, той може още дълги години да кара във Формула 1. Би бил отлична придобивка за всеки отбор, ако реши да продължи кариерата си и след 2020 г.”

Що се отнася до това кого смята за фаворит за сезон 2020 (независимо кога той ще започне), то финландецът посочи Люис Хамилтън.

„Люис е зрял пилот, който практически не допуска грешки. Познава отлично автомобила си, а същевременно продължава да се учи. Ако Мерцедес отново му предостави бърза и надеждна кола, то за останалите ще е много трудно да го изпреварят.”

Бившият пилот от F1 Карун Чандок пък смята, че ако не задържи Фетел Ферари трябва да заложи на Карлос Сайнц, а не Даниел Рикиардо

„Според мен има разлика между Рикиардо и Сайнц. Дани вече имаше шанс в топ отбор, но не и Карлос. Бих искал Карлос да получи такава възможност. Смятам, че представянето му в Макларън бе блестящо. Но ако ме питате какво мисля, че ще се случи, то вероятно биха запазили Себ за 2021 г. заради всичко ставащо сега. След това могат да подпишат с Карлос за 2022-ра. Няма да се изненадам, ако на Себ му се наложи да приеме значително орязване на заплатата. Ферари има [Шарл] Льоклер, който е бъдеща звезда и просто не им се налага да плащат на Себастиан толкова, колкото са му давали досега.”

Подробности за изборите на Рикиардо ще може да намерите в новия брой на ClubS1 (237).