Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън няма да се включва във виртуалните състезания

Хамилтън няма да се включва във виртуалните състезания

1156
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че няма намерение да се включва във виртуалните Гран при състезания. Те се организират от Формула 1 на датите, за които имаше планирани в оригиналния календар стартове. В интервю за YouTube канала на Мерцедес световният шампион заяви, че обича игрите. Те го забавляват и развличат, но не се интересува от реално участие в надпреварите от домашните симулатори. Следващата неделя неговият съотборник Валтери Ботас ще участва за първи в тези състезания, където победи спечелиха Шарл Льоклер и Алекс Албон. Във виртуалната Гран при на Испания ще се включи е звездата на Манчестър Сити Серхио Агуеро.

„Играя, но не се интересувам от тези надпревари. Виждате, че доста пилоти играят и се състезават, но на мен не ми харесват. Сони ми изпратиха и цяла конзола за Gran Turismo”, разказа Хамилтън

„Израснах с тази игра и наистина съм вложил много време в нея. Работихме с тях през годините, което беше невероятно готино, но не искам и надпревари.”

Люис може и да не е почитател на симулационните игри, но всъщност не е противник изобщо на гейминга.

„Играех на Call of Duty с Пиер Гасли и Шарл Льоклер. Много е яко, че така можеш да имаш много контакти с другите”, продължи шесткратният шампион, за когото връзката с другите хора е важна. Той сподели още, че напоследък е имал възможност да говори повече с доста приятели и познати и да си комуникират по различен начин. Хамилтън е изолиран на Бали, където се готви физически и психически, учи и френски.

За Люис е наистина разочарование състезанията да са пред празни трибуни, но това все пак е по-добро от нищо, ако сезонът започне на 5 юли в Австрия

„В целия свят, на всички състезания колкото повече фенове има, толкова по-невероятна е атмосферата”, категоричен бе той. „Затова места като Силвърстоун и Монца са толкова забележителни. Сега разбирам, че ще бъде празно, много празно. Не знам колко вълнуващо ще е за хората, които ще гледат по телевизията, но със сигурност ще е по-добре от нищо. Но за нас това ще бъде като тестов ден, вероятно дори по-лошо от тренировка. В смисъл, че по време на изпитанията може и да няма кой знае колко хора по трибуните, но има много в падока, докато тук няма да има никой. Просто ще виждаш само празни места, докато се движиш.”

Хамилтън поглежда отново малко по-философски на цялата криза и е впечатлен от това, което му изпращат феновете.

„Чудесно е, че получавам съобщения от хора по целия свят, които се борят през този ужасен период. Разказват ми колко много им липсва да гледат нашия спорт. Това показва колко важен е той в живота им. Спортът ни обединява и е така вълнуващ и завладяващ.”

Люис е резервиран към прогнозите за пореден сезон доминация за него и Мерцедес след зимните тестове в Барселона.

„Състезанията са състезания. Не мисля, че някой от нас наистина имаше време да разгърне потенциала на автомобила си”, отбелязва още англичанинът. „Така че аз наистина нямам търпение да се върна в кокпита, това много ми липсва.”

Позитивно се опитва Люис да гледа и на цялата ситуация, възникнала от световната пандемия.

„Това всъщност е благословия от една страна, защото ви дава възможност по-добре да оцените нещата, които обичате, нещата, които правите. Лично за мен тя увеличи още енергията и решителността, вдъхновението да продължа да работя още по-добре с този страхотен екип.”