Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл разочарован от Хамилтън и Волф: Не оцениха Верстапен и Ред Бул,...

Брандъл разочарован от Хамилтън и Волф: Не оцениха Верстапен и Ред Бул, а преди получиха почит и признателност

5060
0
Тото Волф, Люис Хамилтън
Тото Волф (вляво) и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Мартин Брандъл изрази разочарование от Люис Хамилтън и Тото Волф заради това, че не оценяват постиженията на Макс Верстапен и Ред Бул. Нидерландецът спечели 10 поредни победи във Формула 1. Екипът от Милтън Кийнс пък е непобедим от началото на сезон 2023. Тимът има 14 победи от проведените досега 14 старта.

Бившият пилот написа в колонката си за Скай Спортс F1 след Гран при на Италия, че това е изключително постижение. По време на уикенда на пистата Монца първо Хамилтън каза, че неговите съотборници са били по-добри от тези на Верстапен. На това нидерландецът отговори, че седемкратният световен шампион може би му „завижда“. След финала пък Волф отбеляза, че рекорди като този на Верстапен нямат значение и са само за Уикипедия, която никой така или иначе не чете.

„За Макс Верстапен да спечели 10 поредни победи заедно с Ред Бул и за тима да е пръв във всички 15 старта досега през сезона е нещо наистина забележително. Изключително постижение е да запазваш подобно ниво на безгрешно представяне и издръжливост на много различни писти във всевъзможни условия срещу могъщи съперници. Поздравления за всеки един от тях. Ако един тенисист или футболен тим, или ръгби отбор бяха толкова доминиращи, с право биха били възхвалявани по цял свят. Както трябва да се прави и с тази комбинация“, написа Брандъл.

„Спортът може и трябва да носи усещане за съперничество. Но човек трябва да може да оценява нивото на представяне и у други. Затова бях малко изненадан и разочарован от Люис Хамилтън и Тото Волф. Те не го направиха по отношение постижението от миналия уикенд. А с право получиха дължимата им почит и признателност в годините на тотална доминация от 2014 до 2020 г.“, продължи Брандъл

„Същевременно Макс и Ред Бул несъмнено ще разгледат някои свои предишни действия и думи, които са понижили нивото на оценка за постиженията им в определени кръгове. Но всичко това е очаквано, когато толкова много конкурентно настроени хора са събрани на едно място“, написа още Брандъл.