Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Даймлер отричат, че Волф напуска като шеф на Мерцедес F1

От Даймлер отричат, че Волф напуска като шеф на Мерцедес F1

1508
0
Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

От Даймлер отрекоха информацията, че Тото Волф ще напусне поста си на шеф на Мерцедес във Формула 1. Немски медии твърдят, че австриецът си тръгва от ръководството на отбора, но все пак ще остане в надзорния съвет на тима и ще запази дела си в него. От компанията обаче нарекоха информацията необоснована и безотговорна.

„Спекулациите относно евентуално оттегляне от Формула 1 продължават да са необосновани и безотговорни”, се казва в изявление на Даймлер

„Спортът взе мерки за справяне с пандемията от COVID-19 и за подсигуряване на финансова стабилност. Ние приветстваме тези стъпки. Ясното ни намерение е да продължим в предстоящите години да се състезаваме във Формула 1 със заводския екип на Мерцедес-Бенц, както и да го сторим с нашия партньор Тото Волф.”

Договорът на австриеца за поста на моторспорт директор в щутгартския концерн обаче изтича в края на 2020 г. До момента няма индикация, че той се е разбрал с ръководството на Даймлер за продължаване на контракта.

Ситуацията във Формула 1 е доста сложна

Съмненията относно бъдещото участие на Мерцедес не бяха разсеяни с това изявление. Междувременно Макларън има сериозни финансови проблеми и обяви, че съкращава 1200 души от Макларън Груп. Днес отборът на Уилямс съобщи, че на практика се продава, ако има желаещи. Джийн Хаас от известно време не е особено доволен от възвръщаемостта на инвестицията си в Гран при и е възможно да обмисля оттегляне. От Рено съобщиха, че остават в F1, но не уточниха за какъв период. Твърди се, че в новото споразумение Конкорд е залегнала клауза, позволяваща оттеглянето на екипи от спорта година за догодина. В контрактите досега, които бяха оформяни от Бърни Екълстоун, отборите поемаха ангажимент за определен период от време, в който бяха длъжни да участват в първенството или да заплатят огромни неустойки.