Начало Избрани Де Врис губи мястото си в Алфа Таури преди лятната пауза?

Де Врис губи мястото си в Алфа Таури преди лятната пауза?

2296
0
Ник де Врис
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис може да загуби мястото си в Алфа Таури много скоро. Според нидерландски източници, 28-годишният състезател се очаква да напусне тима от Фаенца с незабавен ефект още преди началото на лятната пауза през август.

Де Врис направи дебюта си с Алфа Таури в началото на сезона. Нидерландецът пристигна в базирания във Фаенца отбор с огромни очаквания. Преди това нидерландецът спечели титлите във Формула 2 и Формула Е и записа един старт с Уилямс. В него той финишира девети, макар да разполагаше с труден за управление автомобил.

Понастоящем Де Врис заема последното място във временното класиране. Подобно на Логан Сарджънт, 28-годишният състезател няма нито една спечелена точка от началото на годината. Американецът обаче заема едно място по-напред благодарение на по-силните си индивидуални постижения

Слуховете за смяната на Де Врис се появиха още при стъпването на F1 в Европа. Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко заяви, че е дал жълт картон на нидерландеца, но няма намерение да го заменя. Марко също така потвърди, че неговият колега Кристиан Хорнер е бил против привличането на Де Врис.

Днес се появиха нови слухове в медийното пространство. Според тях Де Врис ще бъде освободен от Алфа Таури съвсем скоро. Това твърди уважаваният нидерландски журналист Алард Калф. Той е категоричен, че крайно незадоволителните резултати са накарали Ред Бул да уволни своя пилот само няколко месеца след като го нае.

Де Врис финишира на 17-то място в последната надпревара във Великобритания. Нидерландецът бе последен в класирането, като пред него бе съотборникът му Юки Цунода. Бъдещето на японеца в Алфа Таури също е под въпрос. Цунода обаче едва ли би трябвало да бъде освободен преди края на настоящата кампания.

Ако се стигне до освобождаване на Де Врис, Ред Бул има няколко опции пред себе си. Единият вариант е Даниел Рикиардо. Австралиецът е в ролята на тестов и резервен състезател в Милтън Кийнс. Днес той участва в тестовете на Пирели с RB19. Рикиардо няма активна състезателна програма, така че не би било проблем веднага да заеме мястото на своя колега от Нидерландия.

Другият вариант е Лиам Лоусън. Младият новозеландец също е резервен пилот на Ред Бул. В момента той се бори за титлата в Супер Формула и е изцяло насочил вниманието си там.