Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де Врис празнува с Верстапен и Норис рождения ден на дъщерята на...

Де Врис празнува с Верстапен и Норис рождения ден на дъщерята на Кели Пике и Квят

2519
0
Макс Верстапен, Ник де Врис
Макс Верстапен и Ник де Врис; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен покани Ник де Врис и Ландо Норис на рождения ден на Пенелъпи – дъщеричката на приятелката му Кели Пике. Пенелъпи навършва 4 години днес, но празненството бе организирано по-рано, тъй като пилотите (без Де Врис) вече са на пистата Спа-Франкоршамп, където този уикенд ще се проведе Гран при на Белгия.

Пенелъпи е дъщеря на Кели и Данил Квят. Двамата се разделиха малко след раждането ѝ, но я гледат заедно. Квят също бе на празненството на малката си дъщеря, както и тенисиста Данил Медведев, който пък е приятел със сънародника си.

Де Врис бе освободен от Алфа Таури преди преполовяването на сезон 2023 във Формула 1. На негово място вече кара Даниел Рикиардо, който бе убеден, че в Унгария е можел дори да се бори за точки. Де Врис направи кратко изявление относно ситуацията и с това приключи коментарите. Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин сподели преди броени дни, че 28-годишният нидерландец е „добре дошъл обратно в Бракли“ като резервен пилот. Според него обаче Де Врис ще потърси първо място като състезател някъде.

„С Ник сме добри приятели и затова се натъжих от напускането му, но понякога във Формула 1 така се случва. Сигурен съм, че ще има много други възможности. Случилото се не е краят на света за него“, коментира по-рано Верстапен

Макс е заедно с Кели Пике от началото на 2020 г. Тя и Квят обявиха раздялата си през декември 2019-та. През януари на следващата година бе с пилота на Ред Бул, който понастоящем е и най-високоплатеният състезател във Формула 1. (Подробности за тазгодишните заплати на Гран при пилотите може да намерите в новия брой на ClubS1 – 266.) Кели е дъщеря на трикратния световен шампион във Формула 1 Нелсън Пике. 34-годишната бразилка е модел. Наскоро тя стартира инициатива за намаляване на пластмасовите отпадъци от човешка дейност. През повечето време се грижи за дъщеря си и често публикува нейни снимки – наскоро и от първото ѝ балетно представление.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KELLY PIQUET (@kellypiquet)