Начало Moto News Дукати обяви пилотите си в MotoGP за следващия сезон

Дукати обяви пилотите си в MotoGP за следващия сезон

1144
0
Франческо Баная
Франческо Баная, снимка Мишлен
Екипът на Дукати Corse обяви, че Франческо Баная ще е съотборник на Джак Милър и през сезон 2021.

В същото време тимът от Болоня потвърди Йохан Зарко и Хорхе Мартин като пилоти на сателитния тим Прамак.

Бившият световен шамион в клас Мото2 Франческо Баная дебютира в MotoGP през миналия сезон. Тази година 23-годишният състезател записа подиум и бе близо до това да запише първа победа в своята кариера. Сезон 2021 ще е трети за Баная в кралския клас и първи като заводски пилот на Дукати. Италианският пилот заменя напускащия Андреа Довициозо и ще си партнира с настоящия си съотборник в тима на Прамак Джак Милър.

В същото време отбора на Прамак потвърди привличането на двама бивши шампиони в лицето на Йохан Зарко и Хорхе Мартин. Зарко е бивш двукратен първенец в клас Мото2. Френският състезател направи своя дебют в MotoGP през 2017 и има записани седем подиума и пет полпозишъна. Този сезон Зарко е част от има на Авинтия Дукати, като записа полпозишън и подиум в Гран при на Чехия. Другия пилот на Прамак ще е шампиона в клас Мото3 за сезон 2018 Хорхе Мартин. Испанският състеазател ще направи своя дебют в MotoGP. През този сезон Хорхе бе претендент за титлата в средния клас, но се наложи да пропусне двете надпревари в Мизано след като даде положителен тест за COVID-19.

„Избрах да съм част от Дукати Corse още преди да стана шампион в Мото2. Голяма чест за мен е да съм част от заводския тим на Дукати. Много благодаря на Валентино Роси, който ме подкрепя толкова години. Искрени благодарности и към тима на Прамак, Джиджи Далиня, Давиде Тардоци и Клаудио Доменикали за това, че повярваха в мен и ми предоставиха тази възможност“, сподели Франческо Баная.