Начало Избрани F1 също дари 1 млн. евро на Емилия Романя

F1 също дари 1 млн. евро на Емилия Романя

1269
0
Имола, Гран при на Емилия Романя
снимка: Виктор Алекян

F1 също дари 1 млн. евро на Емилия Романя. Ръководството на световния шампионат отпусна тази сума в помощ на пострадалите хора от наводненията в италианския регион.

През последните дни в Италия имаше проливни дъждове, които доведоха до наводнения. Най-засегната бе североизточната регион на страната. До момента природните бедствия взеха 13 жертви и оставиха повече от 20 000 души без дом.

Наводненията засегнаха сериозно региона Емилия Романя и района около пистата Имола. В резултат на това F1, ФИА и местните организатори решиха да отменят Гран при на Емилия Романя. Преди това всички служителите на екипи и хора от F1, пристигнали на трасето, бяха принудени да се евакуират.

Пилотите и отборите от F1 напълно подкрепиха решението за отмяната на уикенда в Емилия Романя. Вчера служителите на F1 и отборите се върнаха на трасето, за да опаковат своето оборудване и да демонтират инсталираните структури. Сега всички отбори са готови да се отправят към следващия старт в Монако, който ще се проведе следващия уикенд. Междувременно организаторите на Гран при на Емилия Романя обявиха, че ще възстановят парите на всички хора, които са закупили билети за събитието. Другият вариант е техните билети да бъдат презаверени за състезанието през 2024 г.

Днес F1 обяви, че дарява 1 млн. евро в помощ на пострадалите от наводненията в Емилия Романя. Разбира се, че освен паричната сума, ръководството на спорта и всички екипи са дарили храната, която са донесли за събитието на хранителни банки, създадени за пострадалите от наводненията

„Роден съм и съм израснал в прекрасните земи на Емилия Романя. Това е място, което преживява някои от най-тъжните моменти в историята си“, заяви CEO-то на F1 Стефано Доменикали.

„Ситуацията, в която се намират общностите в региона, е ужасна. Въпреки това знам, че устойчивостта и страстта на хората в региона, както и на много други в цяла Италия, ще надделеят в тази криза. Трябва да направим всичко възможно, за да ги подкрепим в този труден момент. Затова даряваме тези средства, които да подпомогнат усилията за оказване на помощ на място.“

„От името на цялата общност на F1 оказвам подкрепа на всички засегнати и искам да благодаря на службите за спешна помощ за невероятната им работа“, добави Доменикали.

Вчера Ферари дари 1 млн. евро за пострадалите от наводненията в Емилия Романя. Базата на италианския отбор се намира в Маранело, което е на по-малко от 100 км спрямо Имола. Същевременно пилотът на Алфа Таури Юки Цунода помагаше в почистването на град Фаенца.