Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята, че е допуснал твърде много грешки като пилот на Ферари

Фетел смята, че е допуснал твърде много грешки като пилот на Ферари

4734
0
Фетел Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Рейсинг Пойнт
Себастиан Фетел призна, че е допуснал твърде много грешки докато е бил пилот на Ферари. Четирикратният световен шампион премина в тима от Маранело през 2015, надявайки се да повтори успехите на своя сънародник Михаел Шумахер.

Фетел бе най-сериозният съперник na Люис Хамилтън през по-голямата част от престоя си във Ферари. За съжаление той не сбъдна мечтата си да спечели световната титла с екипа на Черните кончета както го стори Михаел. Постепенно германецът започна да губи формата си и още преди началото на сезон 2020 стана ясно, че договорът му няма да бъде подновен. Това се отрази много лошо на представянето му през изминалата кампания. Себастиан участва в редица инциденти, записа само един подиум и отново бе победен от Шарл Льоклер.

Германецът все пак успя да намери място във F1 през 2021 и подписа с екипа на Астън Мартин. Разсъждавайки върху формата си през последните няколко сезона, Фетел заяви:

„Когато си самокритичен, винаги изпитваш съмнения. Не съм забравил как да карам, но искам да разбера защо не можах да изполвам уменията си на 100%. Разбира се, понякога има неща, които разбираш по свой начин. Със сигурсност допуснах и доста грешки. Колкото и да съм разочарован в момента, мисля, че това е част от живота“.

Също така Фетел коментира и престоят си в тима на Ферари.

„Бях шест години във Ферари. За мое съжаление не постигнахме целта си, но не съжалявам за времето, което прекарах там. Знам, че в кариерата на всеки един пилот има възходи и падения. Мисля, че научих много неща и те ще ми помогнат не само в новия екип, но и в живота“, завърши Себастиан Фетел.