Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън и Рено ще изпреварят тимовете в средата на решетката догодина, смята...

Макларън и Рено ще изпреварят тимовете в средата на решетката догодина, смята Грожан

94
0
Кевин Магнусен,Ромен Грожан

Ромен Грожан смята, че Макларън и Рено ще изпреварят тимовете в средата на колоната – като неговия Хаас, Уилямс и Форс Индия, с които се бореха през изминалия сезон.

Френският тим завърши на 6-то място, а този от Уокинг на 9-то в класирането при конструкторите. Грожан все пак смята, че Хаас може да се бори за по-предна позиция с Уилямс и Форс Индия.

Хаас завърши на 8-а позиция за 2017 г., като до последно се бореше с Торо Росо и Рено за местата между 6-то и 8-мо. Догодина Грожан очаква Рено и Макларън да направят сериозна крачка напред заради заводската подкрепа на френския тим и преминаването към мотори на Рено от страна на тима на Зак Браун.

„Някои отбори догодина може би няма да имат толкова мощни мотори. Затова някои ще минат напред, други ще останат назад, каза Ромен. – За нас най-добрият подход ще е да си свършим нашата работа. Знаем къде трябва да се подобрим. Трябва да сме сигурни, че ъпдейите, които въвеждаме, работят. Макларън ще са супер силни следващата година.

Те имат огромни ресурси и може би най-голямата фабрика в F1. Рено вече има приличен двигател. Те имат проблеми с надеждността, но по отношение на мощността са на ниво. Смятам, че Макларън ще е до Ред Бул, а след това ще е Рено. Въпросът е какво ще е съотношението на силите между Форс Индия, Уилямс, ние от Хаас и Торо Росо.”