Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли много натъжен от отсъствието на Джовинаци през 2022

Гасли много натъжен от отсъствието на Джовинаци през 2022

1423
0
Антонио Джовинаци и Пиер Гасли
Антонио Джовинаци и Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли изрази мнението си относно отсъствието на Антонио Джовинаци от F1 през следващата година. Италианецът загуби титулярното си място в отбора на Алфа Ромео за сметка на Гуаню Жу.

Веднага след тази новина Антонио заяви, че парите определят кой ще кара в F1. Тези коментари ядосаха шефа на отбора Фредерик Васьор. Французинът призна колко е било важно спонсорството за отборите от F1. Според него ситуацията винаги е била такава.

Джовинаци ще бъде резервен пилот на Ферари и клиентските им екипи Хаас и Алфа Ромео. Италианецът ще дели това задължение с Мик Шумахер. Освен това италианецът ще се състезава във Формула Е с отбора на Пенске Дракон Рейсинг. Надеждите на Антонио са да се завърне на стартовата решетка през 2023.

Гасли се надява, че Джовинаци не е окончателно сбогувал с F1 и обясни, че е реагирал много тъжно на новината за неговото напускане.

„Много ми е тъжно да видя Джовинаци да напуска падока. Той е много добър човек и страхотен пилот. Определено ще ми липсва през следващата година“, сподели Гасли.

Пиер заяви, че е в добри отношения с всички пилоти на стартовата решетка. Французинът определи Джовинаци, Льоклер и Цунода като негови най-близки приятели на пистата и извън нея.

„Шарл очевидно е най-добрият ми приятел в падока. Познаваме се от деца и сме като братя. Също така прекарах много време с Юки и отношенията ни са страхотни. Разбирам се с всички, но с тези трима състезатели имам най-силна връзка“.

Гасли се надява да възвърне формата си от сезон 2020. Тогава той спечели първата си победа на пистата Монца след епична битка с Карлос Сайнц. Тази година французинът спечели повече точки и записа подиум по улиците на Баку.

„Тази година не успях да запиша победа. Нищо не може да промени това чувство. Въпреки това бяхме по-постоянни през всичките 22 състезания. През повечето време се борех с Ферари и Макларън, което ми донесе голямо удоволствие. Надявам се следващата година отново да запиша успех“, каза Пиер Гасли.