Начало Форум Гран при на Абу Даби – коментари по време на състезанието

Гран при на Абу Даби – коментари по време на състезанието

1545
0
снимка: Спас Генев/spasgp.com

Гран при на Абу Даби е 21-и, последен старт от световния шампионат във Формула 1 за 2019 година. Състезанието се провежда на пистата Яс Марина.

От първа позиция за 5-и път този сезон ще стартира Люис Хамилтън. Световният шампион не бе печелил полпозишън от Гран при на Германия насам и отбеляза, че може би в последните квалификации не е бил на обичайното си ниво.

Второ време постигна неговият съотборник Валтери Ботас. Финландецът обаче ще трябва да стартира последен заради наказание за смяна на двигателя.

Така от първа редица до Люис ще потегли Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул заяви, че това е бил максималният резултат с оглед на възможностите на колата.

От втора линия ще стартират пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел. Шарл не може да направи последната си бърза обиколка в Q3, като според Фетел никой не носи отговорност за забавянето.

Пети на грида ще е Алекс Албон с другия болид на Ред Бул, който не беше на нивото на съотборника си и призна, че има още какво да учи. До него 6-и ще е Ландо Норис, който изпревари съотборника си в Макларън Карлос Сайнц и спечели вътрешната борба в тима по отношение на квалификациите за сезона.

Доставчикът на гуми Пирели твърди, че стратегията с 1 питстоп за състезанието в Абу Даби определено ще е по-бързата.