Начало Форум Гран при на Бахрейн – коментари по време на състезанието

Гран при на Бахрейн – коментари по време на състезанието

3079
0
Бахрейн 2019
снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Гран при на Бахрейн е втори кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Надпреварата се провежда на пистата Сахир.

Шарл Льоклер спечели първия си полпозишън в кариерата вчера и днес ще потегли най-отпред. Той сподели, че е работил здраво, за да не допуска грешките от предишния кръг в Австралия. До него на първа редица ще е съотборникът му Себастиан Фетел.

Пилотът на Ферари беше разследван от стюардите за твърде бавно каране в обиколката си за прибиране в бокса в първата част на квалификацията. Наказание обаче не последва. Такова от 3 места в решетката получи Ромен Грожан за блокиране на Ландо Норис.

От втора редица ще потеглят пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Шампионът заяви, че във Ферари са имали значително предимство на правите.

Пети остана Макс Верстапен, който беше доволен от класирането си с оглед на проблемите с баланса. Неговият съотборник Гасли остана извън 3-ата част на квалификацията.

Екипът на Хаас отново се представи силно. Кевин Магнусен се нареди 6-и, а Грожан 8-и, преди да бъде наказан. Между тях се вклини Карлос Сайнц с Макларън. Испанецът каза, че доскоро такъв резултат е бил немислим за екипа от Уокинг.

Всички пилоти в топ 10, без Рикиардо, ще трябва да потеглят в състезанието в Бахрейн с гумите софт. Стратегиите за състезанието са няколко възможни. Може да бъде избрана такава с 1 стоп, а може и с 2 бокса за смяна на гуми.