Начало Форум Гран при на Канада – коментари по време на състезанието

Гран при на Канада – коментари по време на състезанието

2963
0
Шарл Льоклер, Гран при на Канада, писта Жил Вилньов
снимка: Пирели

Гран при на Канада е седми кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Надпреварата се провежда на пистата Жил Вилньов в Монреал.

Себастиан Фетел спечели първата позиция на стартовата решетка. Той не бе особено оптимистично настроен след петъчните свободни тренировки, но победи големия си съперник Люис Хамилтън в самия край на квалификацията.

Английският пилот на Мерцедес не бе особено разочарован от загубата на първото място на грида. Двамата с Фетел, както и съотборниците им Валтери Ботас и Шарл Льоклер, тръгват с гуми медиум, след като успяха да преодолеят Q2 със средната по твърдост смес.

Четвърти на стартовата решетка е Даниел Рикиардо. Австралийският пилот на Рено призна, че дори не е помислял, че ще се радва толкова на класиране на втора редица.

На трета редица са Пиер Гасли с Ред Бул и Ботас. Макс Верстапен остана извън топ 10 заради катастрофата на Кевин Магнусен в края на Q2.

Макларън направи силна квалификация в Канада, като и двата болида на екипа се класираха в Q3. Карлос Сайнц обаче получи наказание преместване с три места назад за задържане на Алекс Албон.