Начало WRC News Грийнсмит ще замести Еванс и в Германия

Грийнсмит ще замести Еванс и в Германия

203
0
Гас Грийнсмит
Форд Фиеста WRC на Гас Грийнсмит в сервизния парк на рали Финландия; снимка: М-Спорт

Гас Грийнсмит ще замести Елфин Еванс и в рали Германия, съобщиха от тима на М-Спорт. Решението бе взето много бързо, след като уелският пилот оповести, че няма да може да кара във втори пореден WRC старт. Причината е контузията, която получи при приземяване след скок в рали Естония. Еванс участва в състезанието по време на лятната пауза във WRC.

„Разочарованието на Елфин от това, че няма да участва в Германия, е разбираемо – особено в толкова ключов момент от сезона”, заяви шефът на отбора Ричард Милнър

„Всички знаем на какво е способен Елфин в Германия, но здравето е най-важно. Трябва да сме сигурни, че е възстановен на 100% преди да седне пак зад волана. Той прави всичко по силите си, за да подпомогне лечебния процес. Надяваме се отново да е с нас навреме за старта в Турция.”

„Гас имаше добър дебют във Фиеста-та на чакъл. Искахме да му дадем възможност да кара и на асфалт. Работим заедно от доста години. Знам, че заедно с Елиът (Едмъндсън – навигатора му, б.а.) ще извлекат максимума от този шанс. Те впечатлиха всички по време на рали Монте Карло в началото на годината и смятам, че могат да имат страхотен напредък на тази настилка.”

Грийнсмит от своя страна заяви, че се надявал Елфин да се върне в колата си за Германия

„Съжалявам за него, но е важно да е напълно възстановен. Гордея се, че Малкълм [Уилсън] и Рич отново ми се доверяват. Това е още една огромна възможност и искам да благодаря и на тях, и на отбора”, каза още той.

„Без съмнение предпочитам да карам на асфалт и нямам търпение да видя какво мога да постигна с Форд Фиеста WRC в Германия. Имам голям опит в това рали, а Елфин вече доказа колко конкурентоспособен е автомобилът на тази настилка. Освен това последната ми победа е на асфалт и мисля, че ще мога да се доближа до момчетата в челото.”

„Другата седмица ще направя тридневен тест с Теему [Сунинен] на асфалт. Планирам да извлека максимума от всеки километър. Малкълм и Рич бяха доволни от подхода ми по време на рали Финландия и планирам същото в Германия – надграждане на скоростта с всяка изминала отсечка.”