Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е на път да подпише нов договор още преди лятната пауза?

Хамилтън е на път да подпише нов договор още преди лятната пауза?

1637
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън е на път да подпише нов договор с Мерцедес още преди лятната пауза, твърдят източници от британската преса. Седемкратният световен шампион сключи с тима, с който спечели 6 от титлите си, едногодишен контракт. При това подписването се забави необичайно много – то се случи едва през февруари, малко преди началото на предсезонните тестове.

Според последната информация става дума за поне двегодишен договор. Не е ясно обаче дали за два сезона или един плюс опция за удължаване за още един.

Хамилтън заяви преди уикенда за Гран при на Щирия, че е започнал преговори с Мерцедес. Дотогава нямаше официално потвърждение от която и да е от страните за разговори. Той даде да се разбере, че предпочита Валтери Ботас да остане негов съотборник. Шефът на тима Тото Волф отказва да посочи кога може да има информация относно поне единия кокпит на Мерцедес, въпреки че въпросът дали в тима предпочитат Ботас или Джордж Ръсел му е задаван непрекъснато.

Хамилтън не даде повече подробности относно разговорите си с Мерцедес. Волф обаче обясни пред немския Билд, че дискусиите са доста напреднали.

„Ако кажа, че договорът вече е подписан, няма да е коректно. Но преминахме етапа на проучващи разговори. Сега навлизаме в разгорещените дискусии. Мисля, че сме далеч по-близо до споразумение, отколкото до раздяла“, заяви Волф.

По време на уикенда за Гран при на Щирия австриецът каза и пред Скай Германия, че с Хамилтън са се разбрали за основните неща и остават дребни детайли за уточняване.