Начало Избрани Хамилтън готов да тества автомобил от Индикар или НАСКАР

Хамилтън готов да тества автомобил от Индикар или НАСКАР

964
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън e готов да тества автомобил от Индикар или НАСКАР. Пилотът на Мерцедес сподели, че би изпробвал машина от американските серии в бъдеще. Хамилтън все пак даде да се разбере, че F1 остава основен приоритет за него.

Хамилтън е един от най-опитните състезатели в F1. Британският ветеран е част от световния шампионат от 2007-ма насам, а от 2013 г. до момента е част от отбора на Мерцедес.

Договорът на Хамилтън с германския производител изтича в края на 2023 г. За момента няма гаранция, че британецът ще удължи настоящото си споразумение. Говори се, че Хамилтън не бърза да преподписва с германския производител и ще изчака да види как ще се развие сезон 2023 за Мерцедес. За момента германският производител отново има сериозно изоставане от Ред Бул. Самият Хамилтън призна, че изпитва затруднения с автомобила W14 и не се чувства комфортно в кокпита. Освен това той не е харесал и предложеното му възнаграждение

Това породи редица спекулации относно бъдещето му в F1. Според някои от тях той ще се оттегли, докато според други ще премине във Ферари, докато Шарл Льоклер ще отиде на свой ред в Мерцедес.

Хамилтън неколкократно е казвал, че иска да остане в F1 още няколко години и да спечели осма световна титла. От друга страна той призна, че с удоволствие би седнал зад волана на болид от Индикар или пък отново да кара автомобил от Купата на НАСКАР.

Хамилтън има малък опит с автомобил от НАСКАР. 38-годишният състезател присъства на специално събитие на Мобил 1 на пистата Уоткинс Глен, където той и Тони Стюарт размениха своите коли. Освен това Хамилтън е близък приятел с друга легенда от НАСКАР- Джеф Гордън.

Пилотът на Мерцедес призна, че е отворен за идеята да седне зад волана на автомобили от най-големите американски серии.

„Преди години размених своя автомобил с този на Тони Стюарт, което беше забавно“, сподели Хамилтън.

„С удоволствие бих се опитал да го направя (НАСКАР) на някакъв етап. За мен не е мечта да се състезавам в друга серия. Въпреки това съм почитател и харесвам състезанията и в други дисциплини. Затова бих искал да опитам“, добави състезателят на Мерцедес.

В края на 2019 г. Хамилтън размени своя болид Мерцедес F1 W08 с мотора на Валентино Роси Ямаха YZR-M1. Това се случи по време на специално събитие на Монстър Енерджи

„Беше невероятна възможност да се разменя с Валентино Роси и да пробвам мотоциклет от MotoGP. Понякога гледам Индикар и много бих искал да пробвам някоя от тези коли на някакъв етап“, обясни Хамилтън. „Не съм голям фен на големия (защитен) екран в кокпита, но все пак автомобилите звучат и изглеждат добре. Но в момента се фокусирам единствено върху F1 и не планирам да я напускам скоро.“

Сезон 2023 в F1 е сериозно критикуван заради липсата на достатъчно изпреварвания и доминацията на Ред Бул. Отборът от Милтън Кийнс записа двойни победи в 4 от общо 5 старта за тази година. На практика „Червените бикове“ не разполагат с никаква конкуренция.

Хамилтън коментира тази тема и заяви, че не е негова работа да убеждава хората да гледат който и да е спорт.

„Искам да кажа, че не го гледам, така че не е скучно за мен. Всеки ден се сблъсквам с предизвикателства и се опитвам да се върна в челото. Затова определено F1 не е скучна от моя гледна точка“, каза Хамилтън.

„Но като фен на състезанията мога да го разбера, тъй като в момента няма голяма конкуренция и в спортове като НФЛ и НБА. Това не е моя работа“, продължи пилотът на Мерцедес. „Трябва да се справим по-добре като спорт- вече опитахме да „доближим“ отборите, но това никога не се получава. Всичко, което мога да кажа, е, че работим колкото се може по-усилено, за да приключим този спад и да се върнем към това да дадем на феновете още малко вълнение“, завърши Люис Хамилтън.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lewis Hamilton (@lewishamilton)