Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: От Макларън са ни изпреварили. Това не е удар, а знак...

Хамилтън: От Макларън са ни изпреварили. Това не е удар, а знак за нас да се събудим

4314
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън се класираха шести и седми в квалификацията за Гран при на Великобритания. Те останах зад Макс Верстапен и състезателите на Макларън и Ферари. След сесията Хамилтън, че представянето на Макларън в частност е знак за тима от Бракли да се събуди.

„Много се радвам за Макларън. Един поглед към колата им показва защо са в тази позиция. Отдавна не им върви и е страхотно, че сега постигнаха такъв резултат. А болидът им – ако го сложите до Ред Бул-а, се вижда колко са подобни отстрани и това работи. Сега още един отбор участва в битката, а точно това искаме да гледаме в спорта“, коментира Хамилтън.

„Това не е удар, а знак за нас да се събудим. От Макларън са ни изпреварили и ние трябва да свършим по-добра работа“, продължи Хамилтън

„Ние не бяхме достатъчно бързи. Условията на пистата бяха сложни, но имаше и елемент на забавление, докато се опитвахме да се справим с гумите. На моменти изглеждаше като че ли бихме могли да се борим за по-предни позиции, но след това изоставахме. Изглежда имаме проблеми в един бърз тур повече, отколкото със състезателното си темпо. Да видим какво ще успеем да свършим утре. Би било страхотно, ако успеем да постигнем напредък“, допълни Хамилтън.

Ръсел каза, че е невероятно изненадан от представянето на Макларън.

„Не съм съвсем сигурен откъде дойде тази скорост, още от миналия уикенд. А имаха темпо и в състезанието, така че утрешната надпревара ще е особено интересна, защото често се наблюдава някои тимове да са бързи в събота и след това да изостават в неделя. Имам усещането, че случаят с Макларън няма да е такъв. Предстои ни битка“, каза още Ръсел.

„Иначе сесията бе вълнуваща. Аз наистина харесвам такива условия на пистата. На моменти бе напрегнато, но се чувствах добре. На финала бях малко разочарован, че не сме с някоя позиция напред, но и така сме на прилични позиции. Отборът свърши чудесна работа да подобри цялостното поведение на колата от снощи досега. Убедени сме, че състезателното ни темпо е по-силно от квалификационното“, допълни Ръсел.