Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Надявам се Люис да се състезава тази година

Хорнер: Надявам се Люис да се състезава тази година

2705
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Кристиан Хорнер се надява Люис Хамилтън да се състезава във Формула 1 през сезон 2022. Шефът на Ред Бул сподели също така в интервю за индийската телевизия WION, че след финалната надпревара през миналата година потърсил Тото Волф, но не го открил. Успял обаче да говори малко със седемкратния световен шампион и баща му Антъни Хамилтън.

Люис Хамилтън, Кристиан Хорнер
Люис Хамилтън и Кристиан Хорнер; снимка Ред Бул Контент Пуул

„Определено се надявам Люис да се състезава тази година. Той все още кара на невероятно ниво – двамата с Макс [Верстапен] бяха далеч пред всички останали през миналия сезон. Бяха в своя собствена лига. В крайна сметка изборът, кариерата и решението са негови, но съм сигурен, че ще стигне до най-добрия за себе си извод. В крайна сметка не е наша работа“, обясни Хорнер

„Миналият сезон бе дълъг и труден. След състезанието в Абу Даби отидох да видя Тото. Не го открих, но успях да говоря с Люис и баща му. В крайна сметка това е спорт – тук не спасяваме животи. Формула 1 е дисциплина на ожесточени съперничества, но преди всичко трябва да има взаимно уважение. Спортът страда, когато един и същи отбор с един и същи пилот винаги печели. А видяното през миналата година според мен превърна сезона в един от най-добрите за последните 30-40 години.“

Хамилтън няма никакви публични изяви от Гран при на Абу Даби досега, нито присъствие в социалните мрежи. Това предизвика редица коментари и анализи от началото на годината досега дали ще продължи да се състезава в Гран при. Самият пилот не е споменал нищо конкретно за отказване. Някои изявления на Волф бяха възприети като намек, че британецът може да се откаже. Всъщност няма нищо официално.

Според Хорнер пък Формула 1 е в страхотна форма в момента благодарение на група млади, много талантливи пилоти

„Макс е само на 24 години, а има цяло поколение заедно с него – Шарл Льоклер, Джордж Ръсел е в Мерцедес тази година, Ландо Норис изглежда вълнуващо, имате Карлос Сайнц. Много пилоти на близка възраст, които ще са в спорта през следващото десетилетие. Според мен това е страхотно за спорта и ще е вълнуващо да гледаме как ще се развият нещата“, допълни ръководителят на отбора на Ред Бул.