Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Благодарен съм и за разочарованията в живота си

Ръсел: Благодарен съм и за разочарованията в живота си

981
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка Уилямс

Джордж Ръсел е благодарен дори за разочарованията в живота и през кариерата си, тъй като те са му помогнали да стане по-силен пилот, заяви самият той. 23-годишният състезател ще е титуляр в тима на Мерцедес от сезон 2022 и е готов за новото предизвикателство в кариерата. Ръсел разказа пред сайта crash.net как е надграждал изискванията си и защо е благодарен дори за разочарованията в живота си.

„Ясно е, че искам да побеждавам. Искам да съм световен шампион, а досега постоянно бях в дъното на стартовата решетка. 2020 бе по-силна година (за Уилямс), но пак не бе достатъчно. През 2021-ва направихме още една крачка напред и отново не бе достатъчно. Празнувахме много, когато за първи път преминах в Q2. С времето това чувство преминава, вече искаш да се класираш в Q3. При първото такова постижение пак отбелязваш, вълнуваш се, след това гониш постоянно класиране в Q3. Никога не е достатъчно, докато не станеш световен шампион. Напредъкът обаче не е геометрична прогресия. Уча се постепенно. Благодарен съм, че ми бе дадена възможност за това, за да съм максимално подготвен за момента, когато – надявам се – ще имам кола, която да ми помогне да постигна целите си“, сподели пилотът.

Ръсел каза, че иска след 20 години да може да погледне назад и да каже, че кариерата му е била много силна. Той посочи надпреварата в Бахрейн през сезон 2020, за която замести Люис Хамилтън (тогава с COVID-19), като пример за разочарование и справянето с него

„Вярвам, че и онова състезание в Бахрейн, загубата на победата ще ме направят по-силен състезател. Щеше да е някак прекалено приказно, ако бях спечелил и вероятно нямаше да оценя постижението. Има и други изживявания, справянето с които… справянето с разочарованията е част от живота и от спорта. Един шампионат не се печели или губи в една-единствена надпревара, а в рамките на цял сезон“, продължи Ръсел.

„Винаги ще има разочароващи състезателни уикенди, провали, успехи. Но ако не се възстановяваш от огорченията, само ще си навредиш – на себе си и на отбора си – за останалите състезания. Затова трябва да приемеш разочарованието, да си вземеш поука и да продължиш напред. Според мен в този аспект проблем имат хора, които са имали лесна кариера и живот. Те вероятно не са в състояние да се възстановят толкова бързо. Ето защо съм благодарен, че съм бил в подобна позиция многократно през кариерата си. Така станах по-издръжлив. Щеше да е прекрасно да спечеля на Сахир (през 2020 г.), но не искам да бъда запомнен само с това“, каза още британският пилот.