Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер очаква Мерцедес да се върне в борбата за титлата

Хорнер очаква Мерцедес да се върне в борбата за титлата

1895
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер очаква Мерцедес да се върне в борбата за титлата. Шефът на Ред Бул предупреди, че германският производител рано или късно ще бъде сериозен съперник на неговия отбор и ще се бори за победи.

Мерцедес се намира в доста труден период. Отборът от Бракли не разтълкува добре новите технически правила в спорта. В резултат на това Мерцедес натрупа сериозно изоставане и не се бори за победи и титли

Германският производител записа само един успех през миналия сезон. Това се случи благодарение на Джордж Ръсел в Гран при на Сао Пауло. Британецът спечели и спринтовата надпревара на пистата Интерлагос.

Тази година Мерцедес отново изпитва сериозни затруднения. Първоначално германският производител заложи на радикалната концепция от 2022 г. В Монако екипът направи сериозни промени в своя автомобил, които помогнаха за постигането на някакъв напредък. Въпреки това, Мерцедес продължава да изостава от Ред Бул и все още търси първи успех за сезон 2023.

Същевременно Ред Бул се намира във възход. Отборът от Милтън Кийнс спечели с лекота титлите при пилоти и конструктори през миналата година. Тази година доминацията на Ред Бул е още по-силна. „Червените бикове“ спечелиха 15 от общо 16 старта от началото на годината. Австрийският отбор записа и серия от 14 старта, която в крайна сметка бе прекъсната в Сингапур от Карлос Сайнц.

В края на септември Ред Бул спечели състезанието в Сузука и стана шампион при конструкторите. Този уикенд се очаква Макс Верстапен да стане световен шампион за трети пореден сезон и да сложи край на „борбата“ за титлата при пилотите.

Ред Бул и Мерцедес водеха оспорвана борба през сезон 2021. Отборът от Милтън Кийнс спечели шампионата при пилотите, докато Мерцедес- при конструкторите. Понастоящем двата тима не водят пряка борба помежду си. Хорнер обаче очаква „Черните стрели“ да направят всичко възможно, за да се върнат в битката за челните позиции

„Спортът не е спорт без съперничество. Да, ние очевидно не сме го виждали много през последните няколко години. Въпреки това съм сигурен, че в Мерцедес кроят планове. Сигурен съм, че има нещо, върху което работят в момента“, каза Хорнер.

„Те са страхотен отбор, голям отбор, имат страхотни пилоти и ще искат да се борят за шампионата. Да, наистина боли когато губиш. Ако не боли, в крайна сметка не трябва да правиш нищо.“

„Имахме дълъг период от шест-седем сезона, в които бяхме наранени. Но ние никога не изгубихме от поглед мястото, където искахме да бъдем и в крайна сметка бяхме отборът, който прекъсна това господство“, продължи шефът на Ред Бул.

„Всичко се развива циклично. В даден момент някой ще ни победи, независимо дали е Мерцедес, Ферари, Макларън, Астън Мартин или който и да е друг. Ние трябва да контролираме разликата и да продължаваме да правим това, на което сме способни. Като цяло се фокусираме върху самите нас и не обръщаме толкова внимание какво правят останалите“, завърши Кристиан Хорнер.