Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг не е в списъка ни, заяви Хорнер

Хюлкенберг не е в списъка ни, заяви Хорнер

780
0
Рено, Нико Хюлкенберг, Сингапур
снимка: Рено

Кристиан Хорнер отхвърли категорично възможността Нико Хюлкенберг да стане пилот на Ред Бул. Германецът остана без място, след като в Рено предпочетоха да ангажират Естебан Окон. Той преговаряше с Хаас, но американският отбор вчера потвърди, че догодина там ще останат Кевин Магнусен и Ромен Грожан.

„Нико е страхотен пилот и ще е жалко да не е във Формула 1 догодина, но не е в нашия списък”, заяви Хорнер, цитиран от Моторспорт Уийк.

Той допълни, че според него Хюлкенберг не е реализирал потенциала си във Формула 1.

От другия тим, за който се говори, че може да вземе немския състезател – Алфа Ромео – наблегнаха на представянето на Антонио Джовинаци. Шефът на отбора Фредерик Васьор заяви, че тимът иска да помогне на италианеца да продължи прогреса си, както и че не може да се оплаче от скоростта му.

Като вариант за Хюлкенберг вече се спряга и Уилямс, след като вчера бе обявено, че Роберт Кубица напуска екипа в края на настоящия сезон. Заместник-шефът на тима Клер Уилямс обясни, че в момента не водят разговори с Нико. Самият пилот заяви по-рано, че не иска да остава във Формула 1 просто, за да присъства.

В петъчните свободни тренировки в Сингапур Хюлкенберг записа осмо време, а съотборникът му Даниел Рикиардо бе 12-ти

Тимът на Рено е с някои новости този уикенд.

„Темпото ми в къси серии с малко гориво бе добро. Постигнах чудесен ритъм, колата правеше каквото поискам. Дългите стинтове изглеждат малко по-сложни на този етап – имах известни проблеми във втората сесия. Ще проверим защо се получи така. Иначе петъкът премина без особени проблеми”, коментира Хюлкенберг.

Рикиардо също бе сравнително доволен от свършената работа. Той отбеляза, че има малко повече работа за квалификацията, но не се чувства притеснен.

„Дългите серии изглеждат малко по-положителни. Нико бе в топ 10 през целия ден, което показва потенциала на болида. Знаех, че тук нещата са по-сложни, отколкото на Монца, но не сме в лоша форма”, допълни австралиецът.