Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг потвърди, че няма да се завърне във Формула 1

Хюлкенберг потвърди, че няма да се завърне във Формула 1

1236
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Астън Мартин

Нико Хюлкенберг потвърди, че няма да се върне във Формула 1 в бъдеще, след като и последната възможност за място на грида през сезон 2022 е изчезнала. Единствената свободна позиция за догодина е в Алфа Ромео. За нея се борят сегашния пилот Антонио Джовинаци, Гуаню Жу и Ник де Врийс, но не и Хюлкенберг.

„Няма разговори с Алфа Ромео. Това беше последната опция за постоянно място през сезон 2022 след като всички кокпити бяха заети – каза той пред немския BILD. Животът продължава. Имам вълнуващи възможности в други моторни спортове, така че не бързам да взема решение. Ще взема решение и ще преценя как да продължа.“

Хюлкенберг загуби мястото си в края на сезон 2019, когато беше заменен от Естебан Окон в Рено. Последните му три участия бяха миналия сезон, когато замени Серхио Перес и Ланс Строл в Рейсинг пойнт. 

Немският пилот води статистиката във Формула 1 за най-много състезания без подиум, въпреки че на няколко пъти беше много близо. Един от най-добрите му моменти беше когато спечели полпозишън в Гран при на Бразилия в дебютния си сезон за Уилямс. Той е печелил 24 часа на Льо Ман с Порше през 2015, така че е възможно да се завърне към световния шампионат за издръжливост догодина.