Начало Rally Екипажите на Хюндай се надяват в Швеция да има достатъчно сняг

Екипажите на Хюндай се надяват в Швеция да има достатъчно сняг

384
0

Тиери Нювил и Никола Гилсул могат да вземат трета поредна победа, ако спечелят рали Швеция. Вторият кръг от световния шампионат (WRC) за 2020 г. ще се проведе в края на тази седмица. Белгийският екипаж на Хюндай стана пръв в последния кръг през 2019 г. в Испания (надпреварата в Австралия бе отменена заради бушуващите в страната пожари).

Нювил и Гилсул триумфираха и в първия WRC кръг за 2020-та в Монте Карло

„За идеалното рали Швеция са нужни много сняг, огромни преспи, заледени пътища. При дебел лед шиповете на гумите захапват страхотно и можеш да даваш газ. Ако обаче има по-малко сняг, отсечките може да се окажат доста сложни. Гумите ни са доста тесни и високи и няма да работят добре на чакъл. Освен това при липса на преспи отстрани няма да е толкова интересно. Ето защо стискаме палци за повече сняг”, коментира Нювил.

От Танак и Мартин Ярвеоя ще се върнат в колата си след страховитата катастрофа, която претърпяха в самото начало на рали Монте Карло. Естонците са напълно възстановени и готови да демонстрират скоростта си в надпреварата, която спечелиха преди 12 месеца.

„Чувствам се по-добре с всеки изминал ден след Монте”, сподели Танак. „Научих един много добър урок. Сега вече знаем, че всеки път, когато караме през нова секция, трябва наистина да сме по-съсредоточени.”

„Рали Швеция е много специално събитие, особено на замръзнал път. Усещането да караш по такъв с гуми с шипове е страхотно. За нас ще е особено важно да вземем точки и ще напредваме стъпка по стъпка. За първи път ще караме колата си на подобна настилка, но се надявам на добър резултат.”

Редом с Нювил и Танак в Швеция ще се изявят още Крейг Брийн и Пол Нейгл

Те участваха в две ралита за Хюндай през миналия сезон – Финландия и Уелс.

„За мен е невероятно да получа шанс да седна отново зад волана на Хюндай i20 Coupe WRC. Измина доста време от рали Уелс и се вълнувам. Швеция определено ми допада. Преди няколко години там записах най-добрия си резултат в световния шампионат. Надявам се условията да ни паснат. Но каквато и да е ситуацията, се радвам, че отново ще имам шанс да управлявам WRC автомобил”, каза Брийн.

Шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо заяви, че целият отбор оценява положените от организаторите и ФИА усилия за провеждането на надпреварата.

„Условията са необичайно топли за това време на годината и сме наясно какви предизвикателства са били преодолени. Спечелихме в Монте Карло, имаме някои подобрения за следващия старт. Не очакваме безпроблемно представяне, но ще се съсредоточим върху нещата, които са под наш контрол”, заяви Адамо.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.