Начало Rally Екипажите на Хюндай се надяват в Швеция да има достатъчно сняг

Екипажите на Хюндай се надяват в Швеция да има достатъчно сняг

714
0

Тиери Нювил и Никола Гилсул могат да вземат трета поредна победа, ако спечелят рали Швеция. Вторият кръг от световния шампионат (WRC) за 2020 г. ще се проведе в края на тази седмица. Белгийският екипаж на Хюндай стана пръв в последния кръг през 2019 г. в Испания (надпреварата в Австралия бе отменена заради бушуващите в страната пожари).

Нювил и Гилсул триумфираха и в първия WRC кръг за 2020-та в Монте Карло

„За идеалното рали Швеция са нужни много сняг, огромни преспи, заледени пътища. При дебел лед шиповете на гумите захапват страхотно и можеш да даваш газ. Ако обаче има по-малко сняг, отсечките може да се окажат доста сложни. Гумите ни са доста тесни и високи и няма да работят добре на чакъл. Освен това при липса на преспи отстрани няма да е толкова интересно. Ето защо стискаме палци за повече сняг”, коментира Нювил.

От Танак и Мартин Ярвеоя ще се върнат в колата си след страховитата катастрофа, която претърпяха в самото начало на рали Монте Карло. Естонците са напълно възстановени и готови да демонстрират скоростта си в надпреварата, която спечелиха преди 12 месеца.

„Чувствам се по-добре с всеки изминал ден след Монте”, сподели Танак. „Научих един много добър урок. Сега вече знаем, че всеки път, когато караме през нова секция, трябва наистина да сме по-съсредоточени.”

„Рали Швеция е много специално събитие, особено на замръзнал път. Усещането да караш по такъв с гуми с шипове е страхотно. За нас ще е особено важно да вземем точки и ще напредваме стъпка по стъпка. За първи път ще караме колата си на подобна настилка, но се надявам на добър резултат.”

Редом с Нювил и Танак в Швеция ще се изявят още Крейг Брийн и Пол Нейгл

Те участваха в две ралита за Хюндай през миналия сезон – Финландия и Уелс.

„За мен е невероятно да получа шанс да седна отново зад волана на Хюндай i20 Coupe WRC. Измина доста време от рали Уелс и се вълнувам. Швеция определено ми допада. Преди няколко години там записах най-добрия си резултат в световния шампионат. Надявам се условията да ни паснат. Но каквато и да е ситуацията, се радвам, че отново ще имам шанс да управлявам WRC автомобил”, каза Брийн.

Шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо заяви, че целият отбор оценява положените от организаторите и ФИА усилия за провеждането на надпреварата.

„Условията са необичайно топли за това време на годината и сме наясно какви предизвикателства са били преодолени. Спечелихме в Монте Карло, имаме някои подобрения за следващия старт. Не очакваме безпроблемно представяне, но ще се съсредоточим върху нещата, които са под наш контрол”, заяви Адамо.