Начало Дакар Карлос Сайнц-младши: 2024 г. стартира много добре за нашето семейство

Карлос Сайнц-младши: 2024 г. стартира много добре за нашето семейство

1094
0
Карлос Сайнц-старши и Карлос Сайнц-младши
Карлос Сайнц-старши и Карлос Сайнц-младши, снимка A.S.O./A.Vincent/DPPI

Карлос Сайнц-младши приветства победата на своя баща в рали Дакар 2024. Пилотът на Ферари призна, че тази година е „стартирала много добре за неговото семейство“. Сайнц-младши също така похвали умния подход, който е донесъл още един успех на баща му.

В края на миналата седмица Карлос Сайнц-старши спечели рали Дакар 2024 заедно с Ауди. 61-годишният испанец на практика не спечели нито един от специалните етапи. Сайнц-старши поведе след първата половина на 24-часовия етап. След това пилотът на Ауди контролираше състезанието и не допускаше сериозни грешки

Двукратният световен рали шампион водеше оспорвана борба със Себастиен Льоб (Бахрейн Рейд Екстрийм). Французинът обаче получи сериозен технически проблем в предпоследния етап. Така той позволи на Сайнц-старши да намали малко темпото и да стигне необезпокояван до победата.

Неговият син и пилот на Ферари Карлос Сайнц-младши също пристигна в Саудитска Арабия. Двукратният победител в F1 също бе част от празненствата в чест на този исторически успех. Той каза, че неговият баща е използвал доста интелигентен подход, който в крайна сметка му е донесъл победата.

„Той да кара много, за да спечели. Баща ми обаче беше по-умен от всички останали и управляваше състезанието както само той умее“, сподели Сайнц младши.

„Той направи най-умния Дакар, който съм виждал през живота си. Управляваше го перфектно и показа, че има и опит в такива състезания.  Помолих го да не се състезава [силно] всеки ден, защото в крайна сметка Дакар е състезание за издръжливост. Честно казано той обича много да се състезава“, добави пилотът на Ферари.

Сайнц-младши също така призна, че настоящата година е започнала много добре за него. Той се надява това да продължи и след започването на новия сезон във Формула 1.

„2024 г. стартира много добре за нашето семейство. Сега трябва аз да продължа по този начин“, обясни испанската звезда на Скудерия Ферари.  „Тук са всички негови най-добри приятели, не само аз. Има толкова хора, които го обичат и го насърчават във всеки един момент. Не можете да си представите гордостта на един баща, на един съпруг и всичко останало.“

Сайнц-старши имаше късмета да се завърне в състезанието през тази година. Испанецът получи няколко фрактури на гръбначния стълб при инцидент по време на миналогодишното издание на рали Дакар

Тазгодишното издание на състезанието беше по-тежки от миналогодишното. Освен сериозно ревизирания маршрут имаше и специален 48-часов хроноетап, който се проведе в пустинята Руб ал-Хали. В крайна сметка обаче пилотът на Ауди се справи перфектно с всички трудности, които му предложи рали Дакар 2024.

„Беше много дълъг Дакар“, призна Сайнц младши. „Много труден Дакар с всякакви терени и всякакви етапи. Имаше и някои нови неща като 48-часовия етап, който беше в пустинята.“

„Имаше всичко и той успя да премине през всичко това. В ключовите етапи също е мястото, където се е справил най-добре. Това ви показва, че е дошъл много добре подготвен и много мотивиран.“

„Това беше много амбициозен проект за Audi, но третият им опит беше страхотен. Те го заковаха и направиха един перфектен Дакар, както от Ауди, така и той. Те го заслужават, защото направиха впечатляващо състезание още от първия ден“, завърши Карлос Сайнц-младши.