Начало Moto News Кръчлоу очаква да има изненадващи победители и през сезон 2021

Кръчлоу очаква да има изненадващи победители и през сезон 2021

202
0
Кал Хонда 2020
Кал Кръчлоу, снимка Мишлен

Кал Кръчлоу вярва, че в MotoGP ще има изненадващи победители и през следващата година дори при провеждане на всички състезания. За втори път от пет сезона насам в шампионата имаше девет различни победители, като своите първи успехи грабнаха Фабио Куартараро, Брад Байндър, Франко Морбидели, Мигел Оливейра и Жоан Мир.

Заради пандемията от COVID-19 се наложи отмяната на много надпревари и скъсяване на календара до 14 кръга. Други големи фактори бяха отсъствието на шесткратния световен шампион Марк Маркес, който катастрофира тежко и контузи дясната си ръка в Гран при на Испания и пропусна остатъка от сезона, както и промяната в конструкцията в задната гума на Мишлен.

Кръчлоу смята, че и при нормални обстоятелства тази тенденция може да продължи благодарение на страхотното представяне на сателитните тимове. Бившият пилот на LCR Хонда прекрати своята активна състезателна кариера тази година и ще замени Хорхе Лоренсо като тестов състезател на Ямаха. В същото време Кал похвали постигнатото от Дорна за  изравняването на силите между различните мотоциклети.

„Наистина вярвам, че случилото се през този сезон може да се повтори и догодина. Мисля, че ще продължим да виждаме неочаквани победители и все повече състезатели да се качат на подиума. Реално почти всички мотори са със заводска подкрепа, което помага много за тяхното развитие. Кармело Еспелета свърши страхотна работа с промянта в правилата, за да направи състезанията толкова вълнуващи. В момента всеки разполага с достатъчно добра машина за да запише добър резултат. Някои пилоти се справят отлично с адаптацията към новите гуми, а други имаха големи затруднения. Битките във всяко едно състезания бяха невероятни и очаквам това да продължи и през 2021″, сподели Кал Кръчлоу.

Британският състезател добави, че би искал да види своя близък приятел Джак Милър да е основен претендент за титлата и не вижда причина това да не е възможно.

„Честно казано искам да видя как Джак печели. Той е голям талант и е доказал, че е един от най-добрите състезатели на стартовата решетка. Така че не виждам причина да не е в борбата за челните места догодина. Също така с нетърпение очаквам завръщането на Марк Маркес, защото той доминира през последните няколко сезона и ще бъде много интересно как ще се представи след толкова голямо отсъствие“, обобщи Кръчлоу.