Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер доволен от пола, но не и от обиколките си в Q3

Льоклер доволен от пола, но не и от обиколките си в Q3

1123
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Лас Вегас, но след финала на сесията сподели, че не е останал доволен от обиколките си в Q3. Монегаскът бе недостижим по време на цялата официална тренировка за разпределение на местата на грида.

„Страхотно е да спечеля първата позиция в Лас Вегас, цялото събитие е невероятно. Малко съм разочарован обаче от обиколките си в Q3. Не свърших достатъчно добра работа. За късмет туровете ми стигнаха за полпозишъна, а това беше целта“, сподели Льоклер.

„Сега ще се съсредоточим изцяло върху това да се справим както трябва в състезанието. По принцип тогава ни липсва малко повече представяне. Затова се надявам този път да се справим и да спечелим“, допълни Льоклер.

Карлос Сайнц предупреди след свободните тренировки, че няма да е много щастлив този уикенд, защото има скорост да се бори за челни позиции, а е с наказание за смяна, причинена от обстоятелства извън неговия и на тима му контрол. Той бе втори в квалификацията, но ще отиде 12-ти на стартовата решетка.

„Целият отбор свърши изключителна работа. Доминирахме в квалификацията след трудностите в петък. А и трябваше да сглобят една цяла кола. Първа редица е страхотно постижение в тези обстоятелства. Щеше ми се да се боря с Шарл и Макс утре, но за съжаление ще се наложи да карам за ограничаване на щетите“, коментира Сайнц непосредствено след квалификацията.

„Няма да лъжа, още съм разочарован заради станалото вчера. Все още съм в много лошо настроение. Старая се да не го показвам твърде много, но това е положението“, допълни Сайнц.