Начало Избрани Льоклер не води разговори с Мерцедес

Льоклер не води разговори с Мерцедес

1295
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер не води разговори с Мерцедес. Пилотът на Ферари категорично отхвърли слуховете, че ще премине в отбора от Бракли на мястото на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън. От друга страна Льоклер не изключва възможността да разговаря с германския производител в бъдеще.

През последните месеци се въртят редица слуховете за бъдещето на Льоклер и Хамилтън. Според известния Лео Турини, състезателят от Монако иска да си тръгне от Ферари. Италианският журналист също така написа в своя блог, че Льоклер води разговори за преминаване в Мерцедес

Льоклер има споразумение с Ферари до края на 2024 г. Според д-р Хелмут Марко, 25-годишният състезател вероятно има клауза за представяне. Следователно той може да си тръгне от Скудерията ако тази клауза не бъде изпълнена.

Същевременно договорът на Хамилтън с Мерцедес изтича в края на 2023 г. За момента двете страни така и не постигат ново споразумение. Говори се, че Хамилтън не бърза да преподписва с германския производител. Седемкратният световен шампион най-вероятно ще изчака да види как ще се развие сезон 2023 за Мерцедес. За момента германският производител отново има сериозно изоставане от Ред Бул. Самият Хамилтън призна, че изпитва затруднения с автомобила W14 и не се чувства комфортно в кокпита. Освен това той не е харесал и предложеното му възнаграждение.

В началото на април Тото Волф заяви, че Мерцедес няма план Б ако Хамилтън сложи край на кариерата си. Австриецът даде да се разбере, че един от основните приоритети на неговия отбор е да задържи британеца за поне още година.

Днес Льоклер за пореден път бе категоричен, че няма да преминава в Мерцедес догодина. Състезателят от Монако отрече да е водил разговори по този въпрос с Волф, но не изключи напълно възможността това да се случи в бъдеще

„Не, все още не за момента“, споели Льоклер пред медиите относно дали е водил разговори с Мерцедес.

„Напълно съм фокусиран върху проекта, който имам днес- това е Ферари. Доверявам се напълно на [екипа] и съм уверен за бъдещето. След това ще видим.“

„Напълно съм отдаден на Ферари. Винаги съм мечтал да бъда в този отбор. Основният ми приоритет е да спечеля световния шампионат с отбора, така че това [преминаването в Мерцедес] не е нещо, за което мисля в момента“, добави пилотът на Ферари.

Фредерик Васьор също коментира темата за Льоклер и Мерцедес. Шефът на Ферари не се притеснява, че звездата от Монако ще иска да отиде другаде в случай че Скудерията не е в състояние да се бори за титлата.

„Ще го направим в хода на сезона“, обясни Васьор когато бе попитан за ситуацията с договора на Льоклер. „Той има договор с нас за повече от една година и ще имаме време да го обсъдим. Изобщо не се страхувам. Дори мисля, че сега не е подходящият момент [да го обсъждаме]“, добави шефът на Ферари.