Начало WRC News М-Спорт се цели в подиума в Испания

М-Спорт се цели в подиума в Испания

134
0
Елфин Еванс, М-Спорт
Елфин Еванс; снимка: М-Спорт

В тима на М-Спорт са убедени в доброто темпо на своите Форд Фиеста WRC и Елфин Еванс и Теему Сунинен се надяват да са в битката за класиране в топ 3 на рали Испания.

„Екипът ни доказа скоростта си на всякакъв тип настилки през последните 10 месеца и желанието ни сега е да я превърнем в още един силен резултат“, заяви шефът на екипа Ричард Милнър.

„Елфин и Теему са напълно способни да го постигнат. Съперниците са силни, но и ние не сме слаби, а сме се представяли силно в предходни издания на рали Испания. Миналата година взехме двоен подиум там. Елфин демонстрира темпото си в Уелс, където спечели 7 отсечки. За Теему пък Каталуния може да е перфектното място, където да покаже какво е научил.“

Еванс познава добре отсечките в Испания

Желанието му е отново да се бори за подиум, след като през 2018-а завърши трети там.

„Беше страхотно да се върна на трасе в Уелс, както и че скоростта ни бе достатъчно добра, за да водим битка за топ резултати. Искаме да продължим в същия дух в Испания. Не виждам причина да не го сторим. Имам недовършена работа в това рали от миналия сезон. Състезателните дистанции на чакъл са доста технични на места. А на асфалтовите секции се доближаваме най-много до състезание на писта, но с нашите коли“, обясни Еванс.

Сунинен продължава да работи с изключително опитния навигатор Ярмо Лехтинен и постига очевиден напредък

Финландецът води упорита битка в шампионата със сънародниците си Есапека Лапи и Яри-Мати Латвала. Пилотът на Тойота е седми в генералното класиране с 84 точки, а състезателите на М-Спорт и Ситроен делят осма позиция с по 83.

„Направихме тридневен тест и карах на три различни типа асфалт. Знаем, че автомобилът ни върви доста добре на такава настилка, както и на чакъл. Нямам търпение да покажа на какво сме способни. Би било страхотно да сме в борбата за подиума. Битката между трима финландци в първенството също е вълнуваща и искам да се справя добре“, сподели Теему.

„Трябва да сме концентрирани и ще се постараем да изградим силен ритъм от самото начало. Карам в това рали от 2015 г. насам, така че го познавам доста добре.“