Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен сред кандидатите за мястото в Хаас?

Магнусен сред кандидатите за мястото в Хаас?

880
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен; снимка: Индикар

Кевин Магнусен може би е сред кандидатите за освободеното след уволнението на Никита Мазепин място в Хаас. Според пресата в родината му Дания бившият пилот на Макларън, Рено и Хаас е един от трима състезатели, обмисляни от американския тим. Той се състезава за отбора на Джийн Хаас от 2017 до 2020 г.

В датски вестник се твърди, че Магнусен има добри шансове за връщане във Формула 1. Собственикът на Хаас заяви, че екипът търси състезател с повече реален опит. Очаква се Пиетро Фитипалди да кара за тима по време на втория предсезонен тест, който започва утре в Бахрейн. 25-годишният бразилец обаче има само две Гран при надпревари зад гърба си.

За сезон 2022 Магнусен има споразумение да се състезава в 3 старта за Чип Ганаси Рейсинг в Индикар

Два от тях съвпадат със състезания от Формула 1 – първият е още следващата седмица, когато е и първата надпревара от F1 в Бахрейн.

Самият Магнусен освен това заяви наскоро, че отсега нататък ще кара в шампионати и състезания, в които има възможност да се бори за призови места и победи.

„Карах във Формула 1 в продължение на 7 години и през повечето време ми бе приятно в първенството. Но от спортна гледна точка позицията ми не бе удовлетворяваща. През останалата част от кариерата ми, каквото и да правя, няма да участвам в нещо, ако знам, че няма [да имам възможност] да спечеля“, коментира датчанинът.

Едно от най-често повтаряните имена във връзка със свободния кокпит в Хаас и това на Оскар Пиастри, въпреки че той има договор с Алпин

Австралиецът спечели титлата във Формула 2 през сезон 2021, но за него нямаше място в F1. В Алфа Ромео предпочетоха възлизащите на около $50 млн. спонсорски пари на Гуаню Жу. Пиастри стана трети пилот в Алпин. Шансът той да бъде привлечен от Хаас е малък, но въпреки това името му продължава да се споменава. Ралф Шумахер например заяви, че се надява точно австралиецът да стане съотборник на Мик Шумахер.

„От Хаас казват, че имат няколко кандидати, но ми се струва, че някои от тях не са особено актуални. Не мога да си представя, да речем, че шефът на тима Гюнтер Щайнер ще възобнови контактите си с Нико Хюлкенберг и ще доведе в отбора втори немски пилот. Повишение за Фитипалди също ми се струва малко вероятно. Мога само да си пожелая тази година Мик да има силен съотборник, с когото да направи следващата стъпка в кариерата си и от когото да може да учи много. Би било прекрасно ако това е Оскар Пиастри“, заяви бившият пилот от F1.