Начало Moto News Марк Маркес: Не се тревожете, отново ще съм на върха

Марк Маркес: Не се тревожете, отново ще съм на върха

1268
0
Марк Маркес Хонда
Марк Маркес, снимка Репсол Хонда

Сезон 2020 в кралския клас не започна добре за Марк Маркес. Пилотът на Репсол Хонда катастрофира в първата надпревара на Херес и счупи дясната си ръка. Два дни след това претърпя хирургическа интервенция и опита да се завърне в Гран при на Андалусия, но се установи проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата и се наложи да бъде опериран втори път. Шесткратният световен шампион очаква да е на пистата в последните надпревари за сезона.

„В момента се чувствам много добре. Разбира се все още съм далеч от оптималната си форма. С нетърпение очаквам отново да съм на пистата, но в момента дясната ми ръка не е напълно възстановена и трябва да изчакаме“.

Марк сподели, че отначало му е било трудно да гледа състезанията от дома си.

„В началото ми бе много трудно да свикна да стоя вкъщи. Но постепенно свикнах с това. Започнах отново да тренирам във фитнеса. Щастлив съм, защото усещам че съм направил крачка напред и скоро ще съм се възстановил напълно от травмата.

Той заяви, че вижда голям прогрес в представянето на неговия  брат и съотборник Алекс.

„Алекс постигна голям напредък. За него бе много важно, че има две поредни състезания на една и съща писта. Най-трудното нещо в MotoGP е поведението на мотора на всяко едно трасе.  С нетърпение очаквам какво ще направи в Гран при на Каталуния. Има още много да учи, но вярвам, че е на правилен път в своето развитие“.

Според Маркес, тазгодишният сезон е доста необичаен и не е очаквал толкова много пилоти да се борят за победата.

„Сезонът тази година е много странен. Имаме шестима победители в седем старта. Това е наистина невероятно. Тази година разликите между състезателите са много малки, което е добре за шампионата“.

Марк Маркес с нетърпение очаква финала на сезона в Португалия.

„Пистата край Портимао е невероятна. Карал съм на това трасе с мотор от Мото 2. Има много изкачвания и спускания и ми бе много приятно когато правих тестове преди няколко години. Надявам се да участвам в надпреварата и да запиша добър резултат“.