Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Ако Ауди дойде, ще видим дали е възможно сътрудничество

Марко: Ако Ауди дойде, ще видим дали е възможно сътрудничество

4265
0
Ауди
снимка: Ауди

Тимът на Ред Бул гръмко оповести намеренията си да стане производител на задвижващи системи по новите правила за агрегати във Формула 1, които дори още не са финализирани. От Милтън Кийнс реконструират една от сградите си в базата за централа на новата компания. Привлякоха за технически директор висш кадър на Мерцедес AMG High Performance Powertrains. И след всичко това съветникът на отбора Хелмут Марко заяви, че ако Ауди реши да участва във Формула 1, от Ред Бул ще обмислят възможността за сътрудничество с производителя от Инголщадт.

„Планът ни е да правим собствени двигатели от 2025 г. Но ако междувременно се появи Ауди и почука на вратата, ще видим дали е възможно сътрудничество“, заяви Марко, който днес отбелязва 78-ия си рожден ден

Слуховете за участие на някоя от марките във Фолксваген Груп във Формула 1 се засилиха през последните месеци. Вицепрезидентът на Порше Моторспорт Фриц Енцингер посочи, че това се обмисля. След това CEO-то на Порше Оливер Блуме заяви, че от Формула 1 са се консултирали с тях за новите правила за задвижващи системи.

От Ауди обаче отхвърлиха предположението, че може да се включат в Гран при. Говорител на компанията обясни, че от 10 години опровергава този слух и F1 не влиза в плановете за следващите 10 години.

Междувременно Кристиан Хорнер повтори, че назначението на Бен Ходжкинсън е знак за дългосрочните намерения на Ред Бул

„Освен Ферари ние ще сме единственият отбор от Формула 1, чийто департамент за задвижващи системи ще е интегриран с основния тим. Ще се намират в една и съща база, което е особено важно за нас“, посочи Хорнер.

„Това е огромна задача, но ние подхождаме към нея със същата методология, донесла ни успех при шасито. Ще привлечем ключови таланти, за да изградим възможно най-силен екип. Ще дадем на тези хора базата и подкрепата, от която имат нужда, за да успеят.“